Select Page

KURS NADOGRADNJE OBRVA - potpuno prirodan i efektan izgled

KURS NADOGRADNJE OBRVA

Akademija Purity prva u Srbiji održava kurs nadogradnje obrva. Ova tehnika je najprirodnija dopuna retkih i svetlih obrva. Kurs nadogradnje obrva obuhvata teme: građa i oblici obrva, pribor i materijal za nadogradnju obrva, higijena i bolesti kože, metode i tehnike lepljenja, metode i tehnike ekstenzije dlaku po dlaku, metode i tehnike savremenih trendova nadogradnje i fantasy. Ova tehnika popunjavanja obrva daje najprirodniji izgled u odnosu na sve ostale metode popunjavanja praznina i potamnjivanja obrva. Zasniva se na lepljenju individualnih sintetičkih dlačica medicinskim lepkom na već postojeće kratke dlačice ili tamno gde prirodnih uopšte nema. Ova tehnika je idealna za osobe sa alopecijom. Nedostatak dlaka se može potpuno nadomestiti ovakvom vrstom ekstenzije. Korekcija ekstenzije se vrši nakon dve nedelje. Oblik, boju i debljinu obrve je vema bitno odrediti kod klijenta. Na kursu se detaljno obrađuju metode na koji način se određuje idealna simetrija, oblik, širina i razmak obrva. Tokom nadogradnje obrve se začešljavaju više puta a na kraju se skraćuju makazama kako bi dobili idealan prirodan izgled.

Ako i Vi želite da naučite kako se radi ekstenzija obrva pogledajte OVDE

Sve o obrvama saznajte na Akademiji Purity uz stručno osoblje.

Alopecija (ili gubitak kosećelavost) je opadanje i gubitak dlaka sa glave ili dijelova tijela. Ćelavost se može podrazumijevati kao općenito opadanje kose ili određeni specifični raspored kose, pretežno kod muškaraca. Neki tipovi ćelavosti mogu nastati zbog alopecia areata, autoimunog poremećaja. Ekstemni oblici alopecia aerata su alopecia totalis koja uključuje gubitak sve kose sa glave i alopecia universalis koja uključuje gubitak svih dlaka sa glave i cijelog tijela.

Opadanje kose i ćelavost mogu imati veliki broj uzroka, kao što su gljivična infekcija (tinea capitis), traumatske promjene, radioterapija ihemoterapija, rezultat nedostataka određenih hranjivih sastojaka u ishrani poput željeza, kao rezultat autoimunog poremećaja te određene povezanosti sa sistematskim lupusom eritematosus.