+381607237853 akademija.purity@gmail.com

KRZANJE KOSE I KAKO TO SPREČITI?

Krzanje kose i kako to sprečiti

 

Krzanje kose je jedan u nizu učestalih problema ženske populacije, a jaka, gusta i dugačka kosa je san mnogih žena i zaista, ništa nije lepše nego videti negovanu kosu i dobru frizuru na dami. Ipak, sve znamo da je to ponekad nemoguća misija, kosa nas ne “sluša”, ili je previše tanka i krhka, a najgore je ako imate problema sa opadanjem. Dakle, ukoliko vas muči krzanje kose i tanke vlasi koje prekomerno opadaju i lome se, a na nekim mestima ste čak primetili i ozbiljan nedostatak vlasi, ne očajavajte. Postoji rešenje i nalazi se u vašem frižideru.

Alopecija ja čest problem žena, a može biti genetski uzrokovana ili se može javiti usled čestog vezivanja kose u visoki rep ili punđu. Priroda uvek nudi rešenja iz svog bogatog asortimana i mnoge prirodne stvari mogu značajno da pomognu u rešavanju raznih problema koji se tiču nege i lepote, a to je nešto o čemu žene posebno vode računa. Ovaj jednostavan domaći recept može da vam pomogne, a pristupačan je i dostupan svima. Sve što vam treba jeste svež djumbir.

Isecite parče svežeg đumbira i premažite područje na kome želite da regenerišete kosu. Dobro istrljajte, tako da đumbir pusti malo soka. Ostavite da odstoji 30 minuta. Potom kosu operite na uobičajeni način. Ovu tehniku ponavljajte onoliko često koliko želite – sve dok ne primetite da ste stimulisali rast kose.

Đumbir prirodno stimuliše dotok krvi u kožu glave, tako da stimuliše folikulu dlake, pa ona raste brže. Đumbir je bogat masnim kiselinama, tako da utiče na sprečavanje proređivanja kose, a sam tim i krzanje kose postaje smanjeno. Đumbir sadži i magnezijum, kalijum, fosfor i druge vitamine koji su neophodni vašoj kosi kako bi bila lepa i zdrava.

 

POSTANITE MAJSTOR ZA LEPE FRIZURE - UPIŠITE KURS ZA FRIZERA

VIDI OVDE

NAUČITE I VI KAKO SE RADI NADOGRADNJA NOKTIJU SA NAIL ART-OM

KLIKNI OVDE