+381607237853 akademija.purity@gmail.com

KOZMETIČKI KURS

KOZMETIČKI KURS

KOZMETIČKI KURS.Akademija Purity pored studijskih programa takođe održava i jednomesečne akademske kurseve. Jedan od njih je i kozmetički kurs. On se sastoji iz 60 časova.  Kurs za kozmeticara nudi teorijsko i praktično znanje o nezi i tretmanima lica. Ovaj kurs za kozmeticara daće Vam sve informacije o priboru i materijalu za rad, tipovima kože, postavljanju kliničke slike stanja kože kao i metodama tretiranja kože. Naučićete da brinete o lepoti i koži po najnovijim standardima u ovoj oblasti, najboljom kozmetikom i to od najboljih stručnjaka. Ovaj kozmeticki kurs koristi Purity nanotehnološku kozmetiku najnovije generacije. Kozmetika, oprema i ostala sredstva za praktičnu nastavu su obezbedjeni. Kurs za kozmeticara na Akademiji Purity koristi najsavremeniju nanotehnolosku kozmetiku Purity tokom nastave. Polaznicima kursa za kozmeticara obezbedjeni su trajni i specijalni popusti na kupovinu celog asortimana Purity kozmetike. Kurs za kozmeticara dace vam sigurnu mogućnost zapošljavanja kako u zemlji tako i u inostranstvu, obzirom da je Akademija Purity deo internacionalnog obrazovnog sistema i priznata je u svetu.

KOZMETIČKI KURS na Akademiji Purity

 

Više o ovom krusu pogledajte OVDE

Maska

Maska (iz franc. masque, možda iz arap. maskara,) je kulturni predmet kojim se čovek maskira odnosno sakriva lice ili njegov deo. Maska tako sakriva identitet svoga nositelja i po pravilu imitira neki drugi identitet. Najstarije maske su maske ritualne ili maske pogrebne posle pozorišne plesne ili karnevalske maske. Maske su važne teme etnologije i kulturne antropologije.

Pogrebne i ritualne maske

Najstarije sačuvane meske su služile da pokriju lice mrtvog čoveka. O smislu ovog običaja koji se javljao i kod starih egipćana postoje različite hipoteze. Na osnovu njih maska je trebalo da sakrije izgled mrtvog i da mu da svečani izgled. Na osnovu drugih hipoteza masta je trebalo da pruži zaštitu od demona. U staron Rimu su se voštene maske čuvale kao zaštita protiv demona. Jedna od stopa pogrebnih maski je i posmrtna maska.

Jezgro rituala je ponavljanje pregovaranja sa prirodnim silama, božanstvima i dugovima u ime celog društva. Maske su mogle da odbrane svoje nositelje i verovatno su zbog toga imale zastrašujuće izglede, Ovu ritualnu funkciju maski negirali su kako judajizam tako uhrišćanstvo jet su smatrali da i celebrant istupa kao individualna ličnost, U 20. veku umetnici su koristili maske najme domorodaca iz Afrikei Tihomorskih zemalja.