Select Page

FRIZURA KAO KOD FRIZERA - napravite sami savršenu frizuru

Kosa kao kod frizera

Kosa kao kod frizera se može dobiti uz malo truda i volje. Uz nekoliko trikova vaša frizura uvek može biti spremna i besprekorna.

Počnimo od nekih manjih detalja koji su od izuzetne važnosti kao na primer savršene šiške. prosušite 80% kose. Podelite šiške na dve ili tri sekcije.Zatim, uzmite zaobljenu četku i provlačite je kroz svaku sekciju dok je fen, podešen na srednju temperaturu, usperen ka njoj.Nemojte previše približavati fen kosi. Vucite četku na dole ili u stranu, u zavisnosi od toga kako nosite šiške.Na kraju, kada su već suve, pređite četkom kroz čitave šiške ne odvajajući ih na sekcije.

Ako želite da imate savršeno isfeniranu kosu kao kod frizera morate pronaći balans šta je ono što zaista želite. Da li želite malo lokni ili ravnu ali ne previše slepljenu kosu. Neophodno je da kosa bude suva 80% a zatim je podelite na nekoliko sekcija. Kada isfenirate taj deo oslobodićete još jedan vodoravni red i tako sve dok ne dođete do temena.U tom donjem delu, dok niste došli to temena, četki povlačite na dole. Provlačite je kroz kosu i sušite fenom, koji je na razumnoj udaljenosti.Četku vucite na sledeći naćin: uvijte pramen oko nje, pa dok sušite povlačite na dole.Kada dođete do temena, jednako ćete odvajati sekcije kose, međutim, feniraćete na drugačiji način.Uvijajte pramen tako da četka bude sa zadnje, a kosa s prednje strane. Vucite četku na gore.Na taj način, dobićete volumen i savršen profl. Ako težite izlomljenoj kosi ne morate se detaljno fenirati, međutim, dok sušite provlačite četku za kosu ili za feniranje.Zatim uzmite pramen kose i “podelite” ga prstima na tri dela tako što ćete uvatiti prvo gornji deo (3 prsta od temena), zatim, sredinu i na kraju par cm od krajeva.Ukoliko vam je kosa predugačka, biće više delova.Pustite pramen, pa ga uhvatite po sredini. Ponovite radnju sa obrazovanjem slova S i presom.  Na kraju, isto učinite sa sa donjim delom, koji par cm iznad krajva.

Primenite neki od ovih saveta i videćete velike promene za veoma kratko vreme.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI MAKEUP ARTIST

POGLEDAJTE SVE O ETERIČNIM ULJIMA

mirisnim dodirom