Select Page

KOREKCIJA TRAJNE ŠMINKE

KOREKCIJA TRAJNE ŠMINKE

Korekcija trajne šminke je sastavni deo tretmana trajne šminke. Ona podrazumeva popunjavanje boje koje je iščezla vremenom. Dopuna boje se radi tačno mesec dana nakon prvog tretmana. Korekcija je obavezna kako bi boja koju smo prvog puta injektovali ostala trajna sledećih 5 godina. Trajna šminka je vrsta tetovaže i isto tako se tretira. Područje koje je popunjeno bojom redovno se premazuje antibiotskom mašću kako ta regija nikada ne bi bila suva. U suprotnom bi došlo do pucanja kože. Ovaj tretman je idealno rešenje za retke, svetle i obrve na kojima fali oblik. Obrve mogu biti popuno popunjene bojom poput tetovaže a takođe i popunjene tankim linijama nalik dlačicama.

Izbor nijanse je veoma bitan pri radu trajne šminke i dobro poznavanje tona klijenta. U suprotnom boja trajne šminke će nakon nekog vremena postati čak i teget ili maslinasto zelena.

KOREKCIJA TRAJNE ŠMINKE na Akademiji Purity.

Više o kursu TRAJNE ŠMINKE pogledajte OVDE

 

Zašto je trajna šminka savršeno rešenje ?

 

Obrve su okvir oka. Njihovim oblikovanjem možemo predstaviti  svoj karakter…Pogrešno oblikovane , mogu  i najlepše lice učiniti da  izgleda glupo, iznenađeno, začuđeno,tužno, smešno.

Dobar kozmetičar-estetičar, a i šminker mora da zna pravila koja postoje za postizanje idealnog oblika obrva i to prema morfologiji  svakog lica …Koliko je važan oblik obrva ,govori čak i podatak da se za uloge u filmu, obrve glumica usklađuju prema karakteru koji glumica treba da predstavi kroz ulogu koju igra.

Isti slučaj je i sa oblikom usana. Usne su deo lica koji je najčešće šminkan.Svakodnevno viđamo žene različitih generacija koje na licu imaju bar karmin, kao znak da vode računa o sebi. Na žalost ,retke su žene koje se mogu pohvaliti prirodno savršenim oblikom usana, pa vrlo često srećemo neuspele korekcije neodgovarajućim olovkama .

Na sreću,već godinama postoji rešenje za osobe koje bez hirurških intervencija mogu da dođu do savršenog oblika.

  • Šta je trajna šminka ili permanentni make-up ?

Trajna šminka je zapravo vrsta tetovaže kojom se boje unose pod kožu , ali za razliku od klasične tetovaže , boja vremenom postaje svetlija , kako bi konačno, nekad i posle 4 godine, trajno nestala. Radi se specijalnim aparatima i naravno , specijalnim bojama koje su odobrene od svetske zdravstvene organizacije , a sprovodi u sterilnim uslovima, što podrazumeva korišćenje sterilnih igala, kao i boja koje se koriste. Prednost u odnosu na klasičnu tetovažu je upravo u tome što boje nakon izvesnog vremena blede . U suprotnom rezultat bi bio poražavajući, obzirom da tonus mišića lica s godinama opada, tako da oblik koji se uradi u određenom trenutku , kroz par godina može izgledati smešno.

Kasnije je potrebna i KOREKCIJA TRAJNE ŠMINKE.

  • Kome je potrebna trajna šminka ?

Osobe kojima preporučujem trajnu šminku su najčešće one koje imaju proređene obrve ili im obrve ne rastu na mestima koja bi bila idealna za njihov oblik oka i lica. Osobama koje imaju retke trepavice, pa se tankom linijom na kapku i ispod njega ,trajnom šminkom optički dobije njihova gustina , kao i osobama koje nemaju pravilan oblik usana ,pa se iscrtavanjem ivice usana dobije željeni oblik, a moguće je uraditi i kompletno bojenje usana.

  • Šta je potrebno znati pre nego što se odlučite za permanentni make up ?

Pre svega, potrebno je da dobro razmislite da li vam je ovakva vrsta tretmana uopšte potrebna, jer je trajnu šminku moguce ukloniti isključivo hirurškim laserom, inače ostaće na koži i do 4 godine. Ako ste se ipak odlučili, onda je potrebno da budete sigurni u pravi odabir oblika koji će vam vaš kozmetičar istetovirati, ali i u boju koju ste odabrali, kao i u stručnost osobe za koju ste se opredelili da odradi permanentni make up. Trebalo bi da znate da boja koja se unosi pod kožu, izgleda, nakon perioda perutanja (koji traje oko nedelju dana ),30% svetlije od one koju ste odabrali. Zato morate dobro razmisliti o pravoj nijansi. Nakon same aplikacije , sasvim je uobičajeno da se javi blagi otok, a kod popunjavanja usana vrlo često se javlja herpes.Iz tog razloga ,tražite od svog kozmetičara da vam objasni kako da se ophodite prema koži u tom periodu.Morate znati da su uglavnom potrebna dva tretmana između kojih je neophodno da prođe 3 nedelje, jer tada koža pokazuje prave rezultate prve aplikacije. Nakon toga se vrše eventualne korekcije.Vrlo često se dešava da morate odraditi retuširanje nakon godinu dana , jer je boja vremenom posvetlela, što znači da je osnovni oblik dobar ,ali nemate više željenu nijansu. Procedura je ista, ali bi cena trebalo da bude povoljnija , ako vam radi osoba kod koje ste odradili trajnu šminku. Postojanost boje zavisi od tipa kože,odnosno od brzine epitalizacije, jer se boja unosi u epidermis, najpovršniji sloj kože ,koji se sastoji samo od redova ćelija koje se neprestano obnavljaju (perutaju).

  • Da li je procedura bolna ?

DA! Ali ,možete zahtevati od svog kozmetičara da vam deo koji se tretira premaže anestetikom u vidu gela ili spreja , koji će ublažiti bol. Sebi sam lično uradila trajnu šminku obrva (na živo) i bolelo je kao čupanje jačih dlačica pincetom. Uostalom, poznato je da su žene spremne da za lepotu istrpe bol koji je zanemarljiv u odnosu na efekat koji se trajnom šminkom postiže.Sama procedura ne traje duže od pola sata, ali budite zahtevni u iscrtavanju idealnog oblika , i ne obazirite se na vreme koje će vam tom prilikom biti potrebno, jer je to oblik koji će vas pratiti godinama.

  • NAJVAŽNIJE

Ako radite trajnu šminku obrva, najvažnije je da odaberete pravi oblik i punoću prema vašem obliku očiju i lica , kao i pravu boju koja će u trenutku izvođenja tretmana izgledati 30% jače ,nego kad se koža preljušti.

Ako radite trajnu šminku gornjeg ili donjeg kapka, nemojte zahtevati da liči na eyeliner, jer će izgledati smešno, već je radite uz sam koren trepavica ,kako bi dobili efekat njihove gustine.

Ako radite trajnu šminku usana u vidu iscrtavanja konture, nikako nemojte izaći više od 2mm u odnosu na vašu prirodnu usnu i birajte boju koja će za nekoliko tonova biti tamnija od vaših prirodnih usana.

Ako radite popunjavanje kompletnih usana, zahtevajte da vam kozmetičar odradi senčenje, od najtamnije nijanse na ivici,do najsvetlije ka središnjem delu usana i birajte boju koja će ličiti na vaše prirodne usne,jer to ne treba da zameni upotrebu karmina.

Trajna šminka omogućiće da ne brinete kako ćete izgledati nakon buđenja, plivanja,znojenja i ubrzaće vašu pripremu za izlazak iz kuće. Međutim , prava je stvar da se trajna šminka odradi tako da samo oštro oko može da primeti da je imate.Efekat  trajne šminke treba da bude takav da ne izgledate kao našminkana osoba, već kao osoba kojoj šminka nije potrebna.