Select Page

KOREKCIJA OJAČANIH NOKTIJU - sa nastave na kursu Nadogradnja noktiju sa nail art-om

Korekcija ojačanih noktiju

Korekcija ojačanih noktiju se radi nakon mesec dana od izlivanja, ojačanja ili nadogradnje noktiju gel tehnikom. Gel tehnika je metoda održavanja noktiju koja se primenjuje već dugi niz godina. Alternativa gel tehnike je i akril tehnika. Akril i gel tehnika se razlikuju po vrsti materijala sa kojim se radi i načinu sušenja. Za gel tehniku izlivanja, nadogradnje ili ojačanja noktiju je obavezno potrebna UV ili LED lampa. Kada gel dođe u dodir sa UV ili LED svetlošću hemijski sastav se menja i on postaje čvrsta masa. Akril, sa druge strane, ima dve faze – tečnu i čvrstu. Kada četkicu za akril natopljenu tečnom fazom dodamo čvrstoj fazi dobijamo masu nalik pasti. Takvu masu možemo oblikovati po želji kroz desetak sekundi dok ona ne postane potpuno čvrsta. Međutim, akril nikad ne može imati završni sjaj kao što to imaju gelovi. Nokat urađen akril tehnikom moramo premazati visokim sjajem koji se opet fiksira u UV ili LED lampi.  

Korekcija ojačanih noktiju se u proseku radi nakon pet nedjelja od kako je klijentu urađeno izlivanje, ojačanje ili nadogradnja noktiju. Pravilno urađeni nokti na korekciji ne bi trebalo da imaju nikakvu promenu osim vidljivog izrastka. Ukoliko se gel odigao u prostoru oko zanoktica znači da nokat nije bio dovoljno pripremljen tokom rada. Prirodne masnoće koje se nalaze na nokatnoj ploči moraju biti odstranjene turpijom i kiselinskim prajmerima. Korekcija ojačanih noktiju se priprema na isti način. Prostor oko zanoktica mora biti slobodan od prirodne masnoće nokatne ploče kako bi se novi gel vezao za nokat.  

 Korekcija ojačanih noktiju se započinje radom sa električnom turpijom. Otklanjamo većinu gela sa nokta i postojeću stres tačku. Zatim nanosimo novi gel i pozicioniramo novu stres tačku. Korekcija ojačanih noktiju ne zahteva oktlanjanje gela u celosti već dopunu već postojećeg gela. Kada smo naneli novi gel, fiksirali ga u UV ili LEd lampi i oblikovali možemo ga ukrašavati ili bojiti na različite načine. Ojačanje gel tehnikom je idealno rešenje za slabe nokte i nedovoljno vremena za sređivanje noktiju kod kuće. 

POGLEDAJTE VIŠE O RAZLIČITIM TEHNIKAMA NAIL ART-A

DSCN8069

POGLEDAJTE KAKO SE KOMBINUJU OJAČANJE I NADOGRADNJA NOKTIJU

13393365_10209974865115065_160572421_n (1)