Select Page

KOKTEL FRIZURA - nastava na predmetu Stilizovanje frizura

Koktel frizura

Koktel frizura je namenjena za koktel večeri, večernje zabave i proslave. Ona mora izgledom, oblikom i dimenzijom potpuno zadovoljiti kriterijume istorijskog razdoblja. U današnje vreme je oblikujemo za posebne kulturno istorijske događaje a svakodnevnu primenu ima u sklopu filma, televizije, pozorišta i revija. Koktel frizura mora da prati stil odevanja shodno prilici. Najbolje ide uz cigaret pantalone i blejzer. Koktel frizura se takođe može uklopiti uz džins, košulju i kožnu jaknu. To su frizure: niski rep, visoki rep, opušteni talasi pokupljeni u punđu ili nisku punđu.

Naučine kako se pravi koktel frizura na kursu za profesionalnog frizera, na Akademiji Purity.

Ako i Vi želite da naučite kako se pravi koktel frizura pogledajte OVDE

“Nehajna” punđa

– Čvrsta gumica koja može da vam zadrži kosu i par manjih

– Ukosnice

– Malo laka

Po želji, izvucite po neki pramen uz lice. Kosu podignite u rep na sredini potiljka i čvrsto vežite. Rep podelite od dva do koliko želite delova u zavisnosti od dužine. Od izabranih delova upletite pletenice. Zavisno od broja koji ste odabrale, uvrtite ih tako da se prepliću i izgledaju nehajno, pa krajeve prikačite ukosnicama, što bliže gumici kojom ste pokupili kosu. Gledajte da ih ne vrtite oko te gumice, već da ih prebacujete s jedne strane na drugu, kako biste dobili što veći obim punđe. Ako vam je neophodno da ih dodatno pričvrstite, postavite ukosnice sa unutrašnjih strana pletenice tako da se što manje vide. Na kraju, po želji, stavite malo laka i vaša neobavezna frizura koja skreće pažnju je spremna.

Velika punđa

– Gumice

– Ukosnice

– Lak za kosu

– Po želji – traka ili marama za kosu

Podelite kosu na tri dela – od vrha glave do temena, tako da prvi bude najmanji. Napravite tri konjska repa. Uzmite privi, rstegnite kosu što više, a da ostane u celini, podignite ka gore i prikačite ukosnicama blizu gumice, a tako da uhvatite sve.

Uzmite drugi rep i ponovite postupak, samo ne ka gore, već na desnu stranu. Kada ste ga prikačili, uzmite ostatke prvog repa i ukosnicama pričvrstite(u zavisnosti od dužine vaše kose) između prvog i drugog. Potom prebacite kosu iz drugog repa na levu stranu i ponovo pričvrstite na unutra, tako da se krajevi ne vide.

Treći rep uvrtite, pa malo popustite. Pri vrhu zakačite ukosnicama na unutra, tako da čine celinu sa ostatkom, a da se ne primećuju, pa ga lagano preko gumice usmerite na stranu koju želite i, ponovo na unutra, zakačite ukosnicama. Na kraju, nanesite lak.

Kada par puta napravite ovakvu frizuru, oduzimaće vam oko osam minuta vremena dnevno.

Ako želite, stavite traku ili zakačite maramu tako da dodiruje kraj vaše punđe. Na taj način, ne samo što izgleda još zanimljivije, već možete i da prikrijete neke nesavršenosti u frizuri, ukoliko se pojave.

Elegantna punđa

– Ukosnice

– Lak za kosu

– Šnala ako je potrebno zbog bržeg pravljenja

Začešljajte kosu ka potiljku pa odvojite dva tanja dela koja bi vam inače išla uz lice. Ostatak kose lagano zategnite, pa uvrnite ka unutra barem jednom i zakačite ukosnicama(ili šnalom koja odgovara) sa unutrašnje strane tako da se ne vide. Pramenove koje ste izdvojili, lagano zarotirajte, pa ubacite unutar osnove vaše punđe tako da je prate. Pričvrstite ukosnicama, tako da se ne vide. Po potrebi nanesite lak i vaša elegantna, a jednostavna punđa je gotova.