Select Page

Kojim mineralima negovati kožu

Kojim mineralima negovati kožu

Vitamini i minerali imaju vrlo važnu ulogu za održavanje zdravog tena, bez obzira na to da li se koriste u obliku krema i losiona za negu kože ili se unose u organizam putem hrane i suplemenata. Zdravstveni stručnjaci naglašavaju da je naša koža ogledalo procesa u čitavom organizmu, pa su mnoga kožna oboljenja i starenje samo manifestacija potreba tela uključujući i potrebe za hranljivim materijama i vitaminima.
Svakodnevni štetni spoljašnji i unutrašnji uticaji mogu da oslabe otpornost naše kože i naruše njenu lepotu i zdravlje, poput stresa koji je odgovoran za suvoću, nepravilnosti i osetljivost kože, nedostatak sna koji rezultira oticanjem, tamnim podočnjacima i umornim tenom. Pušenje je direktno odgovorno za suvoću kože, dok izloženost UV zračenju rezultira prevremenim starenjem kože, tamnim flekama i neujednačenim tenom. Neuravnotežena ishrana, umivanje “tvrdom vodom” i period menopauze takođe nepovoljno deluju na kvalitet naše kože. Jedinstvena kombinacija mineralizovane termalne vode s aktivnim sastojcima za visok nivo efikasnosti i sigurnosti svaki tip kože čini otpornijim na spoljašnje i unutrašnje štetne uticaje.

Kojim mineralima negovati kožu i zašto je to važno? 

Svako mora imati jaču kožu jer samo na taj način koža može da sae bori protiv faktora koji menjaju njenu strukturu i fiziologiju. Minerali upravo imaju tu važnu ulogu u ravnoteži kože.
U sastav samog metabolizma ulaze u sastav enzimi i hormoni koji grade epiderm i čuvaju PH ravnotežu kože. Svaki od minerala ima svoje posebno delovanje.

– hidrogen karbonat uravnotežava pH vrednost kože
– bor podstiče zaceljivanje
– kalcijum štiti tkivo kože
– gvožđe učestvuje u snabdevanju ćelija kože kiseonikom
– fluor sprečava oksidaciju i štetno delovanje slobodnih radikala
– litijum ima protivupalna svojstva
– magnezijum podstiče obnovu kože
– mangan sprečava oksidaciju i podstiče proces isceljivanja
– ortofosfat revitalizuje
– kalijum učestvuje u snabdevanju ćelija kože vodom
– silicijum učvršćuje i obnavlja tkivo
– natrijum ima hidratantna svojstva

Pogledajte kako izgleda tretman za masnu kožu lica