Select Page

Koja su najvažnija pravila u šminkanju

Koja su najvažnija pravila u šminkanju

Da biste pronašli idealnu podlogu podjite od tona vaše kože – ključ je da vaša podloga mora sadržati malo žutog pigmenta. Mnoge žene će reći da preferiraju ružičastu notu, ali najprirodnije su podloge koje sa minimalno žutog preseku ružičastu.

Potrebno je veoma malo vremena za dobar makeup.Ne treba trošiti više od pet do deset minuta na svoj dnevni izgled. Iskreno, tri do pet minuta vam treba da nanesete sve ključne stvari.

Da biste imali uvek dobar makeup morate imate nekoliko stvari u svojoj torbici koje su neophodne za besprekoran izgled.Potrebna vam je hidratantna krema (može biti i obojena). Napominjem da nešto iz vaše torbice mora imati SPF, bilo krema, bilo podloga ako je koristite… Potrebna vam je i krema za područje oko očiju, korektor za podočnjake, za dane kada se osećate umorno. Zatim rumenilo – kada jednom pronađete pravu nijansu, na konju ste. Prava nijansa mora da izgleda kao vaše lice kad se uštinete za obraze, nakon vežbanja ili kad se vratite u kuću zimi. Može to biti rumenilo u kamenu ili prahu, u svakom je slučaju prvo do maskare. Da rezimiramo, top 5 su: krema za područje oko očiju, hidratantna krema, rumenilo, korektor i maskara (za trepavice ili za obrve).

 

Koja su najvažnija pravila u šminkanju i kako se šminkati prema boji očiju? 

Definisanje očiju ne zavisi samo od boje senki za oči, već i u ajlajneru. Ako morate da birate, uvek se odlučite za ajlajner, jer definiše oči i daje im oblik. Senka za oči je tek na drugom mestu.

Smeđe oči: sve zemljane boje i mekana siva, što zavisi i od boje kože.

Zelene oči: nemojte pasti u zamku ljubičastih senki poput mnogih žena, jer biste mogli zatamniti zelenu boju svojih očiju. Koristite radije pastelne nijanse ljubičaste i smeđe te sive tonove. Spoj ljubičaste i sive pun je pogodak.

Plave oči: topli tonovi i – plavo na plavo. Siva, srebrna, platinaste boje, svetlucave…

Nanošenje bronzera i rumenila od izuzetnog je značaja za savršen makeup.Nanesite ga tamo gde najlepše potamnite – na čelo, nos, obraze i bradu. Najbolji savet za nanošenje rumenila je – nasmijte se i krenite nanositi rumenilo na gornji deo obraza od jabučice prema vrhu uha.

Verovatno ste se pitali kako da pronadjete savršen crveni karmin medjutim rešenja ima. Najbolji način da pogodite pravu boju je da ruž – isprobate. Tražite nešto što će biti u kontrastu s vašom bojom kože. Ako imate tamniju put, a želite izazvati pozornost, odaberite jarku, a ako ste svetliji, neku topliju crvenu. Ako želite da vaš karmin traje, koristite olovku za usne ili kombinirajte olovku i ruž, tako da prvo nanesete olovku.

 

Pogledajte kako izgleda šminka za posao