Select Page

KOJA JE NAJBOLJA MASKARA? - testiranje studenata prve godine smera Makeup artist

Koja je najbolja maskara?

Studenti prve godine smera Makeup artist nam otkrivaju koja je najbolja maskara. One su Sara Aleksić, Ana Kulić i Milica Stanković. Nasumično su izvukle po jednu maskaru o kojoj ne znaju apsolutno ništa. Nisu im poznati ni brend, ni četkica ni tekstura maskare. Ovaj test smo raspodelili u 4 faze koje će nam otkriti koja je najbolja maskara od njih. Možete pogledati ceo video na linku: KAKO ODABRATI MASKARU?

Naš prvi test je bio nanošenje maskare. Pošto ne znamo o kojim maskarama se u ovom slučaju radi nazvaćemo ih: Sarina maskara, Anina maskara i Milicina maskara. Sarina maskara je pokazala izuzetnu moć produživanja trepavica ali ne i njihovog volumena. Anina daje na gustini ali je formula malo suvlja. Milicina maskara je dala na gustini ali ne i na dužini trepavica.

Druga faza testa u pronalaženju odgovora – koja je najbolja maskara, bila je trljanje očiju. Žene često zaboravljaju da su se našminkale i mogu slučajno protrljati oči. U ovom testu Sarina maskara je ostala netaknuta, Anina je imala blede tragove na podočnjacima a Milicina nekoliko “mrvica” koje su popadale. Sve tri maskare su se pokazale poprilično dobro.

Treći test naših studentkinja je otpornost za suze. Za izazivanje ove pojave su nam bili potrebni specijalni uslovi – luk. Sara, Ana i Milica su seckale i ljuštile luk sve dok im nisu pošle suze a sa njima i maskara sa trepavica. Sarina maskara je i dalje u vođstvu- bez crnih tragova a maskara je i dalje na trepavicama. Milicina maskara se potpuno izlila i napravila crne putanje, dok je Anina maskara bila nešto izdržljivija i pokazivala se u sivim tragovima.

Četvrti, ujedno i poslenji test, u pronalasku odgovora na pitanje koja je najbollja maskara smo koristili ekstremne uslove. Iznenadno padanje kiše može ozbiljno razmazati maskaru a ovu pojavu smo simulirali običnom vodom. Sara je prošla samo sa kapljicama na licu – bez razmazane maskare. Ana – sa veoma tamnim podočnjacima i razmazanom maskarom dok je Milica imala samo nekoliko tragova oko očiju. 

Na kraju testiranja svako je otkrio svoju maskaru pa je: Sarina maskara marke Golden Rose, Anina marke Flormar a Milicina marke City Color.

Apsolutnu pobedu odnosi Sarina maskara – Golden Rose kao najotpornija na sve priređene testove.

POGLEDAJTE VIŠE O FABRICI FOTOGRAFA I MISS SERBIA

fabrika fotografa

POGLEDAJTE VIŠE O CUT CREASE TEHNICI ŠMINKANJA

DSCN8932

POGLEDAJTE VIŠE O BOJANI LAZIĆ U TELEGRAFU

bojana lazić