+381607237853 akademija.purity@gmail.com

KLINDAMICIN GEL EFIKASAN U BORBI PROTIV AKNI

KLINDAMICIN GEL EFIKASAN U BORBI PROTIV AKNI

Klindamicin je zapravo supstanca koja spada u antibiotike, a pokazao kao efikasan u borbi protiv akni. Njegova osnovna medicinska svrha, jeste da se bori protiv bakterija i bakterijskih infekcija. Klindamicin gel u slučaju bakterijskih infekcija na koži, koje se najčešće manifestuju kao akne i bubuljice funkcioniše tako što ne samo da ubija bakterije, već razbija i preteće masne kiseline koje se na koži gomilaju usled infekcija.

Klindamicin gel za akne:

Klindamicin se kroz iskustva pokazao kao jako dobar lek za ovaj problem. Onda kada sadrži i benzoil peroksid, klindamicin gel je jako delotvorno, možda i najdelotvornije sredstvo da se rešite akni, u poređenju sa nekim drugim lekovima i kremama koje danas imamo i nalazimo ih na tržištu.

Svoje dejstvo, klindamicin duguje složenim hemijskim procesima koje izaziva kada dođe u dodir sa bakterijama od kojih je samo jedan vezivanje ribozoma bakterije čime se sprečava njeno širenje i ražmnožavanje.

Dve stvari vezane za ovaj lek mogu se navesti kao njegove mane:

  1. Aktivno isušuje kožu
  2. Ne sme se predugo koristiti jer je u pitanju antibiotik

Kako se klindamicin gel koristi:

Pre nego što se nanese klindamicin gel, jako je važno da lice bude temeljno očišćeno. Samo sapun neće biti dovoljan, jer PH vrednost kože lica mora da se dovede u red i da se lice očisti tonikom. Nakon toga, kada se lice osuši, klindamicin gel se može naneti. Ukoliko preparat koji sadrži klindamicin, sadrži i alkohol, preporučuje se da se sačeka oko pola sata jer alkohol može dodatno iritirati kožu.

Treba voditi računa da se gel nanese samo na upaljeno područje i u tankom sloju, jer previše gela može zapušiti pore.

Ako su problem bubuljice, to ne znači da gel treba naneti samo na bubuljicu, već malo i oko nje i utrljati, ali ne treba nanositi na zdravu kozu. Naročito ga ne treba utrljavati oko očiju jer je tu koža previše tanka i osetljiva.

Kako lice ne treba prati prečesto jer se koža tako isušuje, klindamicin gel takođe ne sme da se koristi prečesto. Preporučuje se jednom dnevno, a u težim slučajevima može i ujutru i uveče. Bitno je nanositi ga svakog dana u približno isto vreme i ne preskakati nanošenja.

Poseban oprez kod bolesti na koje klindamicin može imati efekat:

  • Alergija
  • Astma
  • Polenska groznica
  • Bolesti jetre
  • Bubrega
  • Hronova bolest
  • Problemi sa štitnom žlezdom
  • Bolesti intestinalnog trakta

Takođe, može uticati i na dejstvo kontraceptivnih pilula.

 

 

NAUČITE KAKO DA PRAVILNO NEGUJETE I PODMLAĐUJETE KOŽU LICA - POSTANITE ESTETIČAR - KOZMETIČAR

KLIKNI OVDE

HORMONSKE AKNE I TRETMAN

VIDI OVDE