+381607237853 akademija.purity@gmail.com

HORMONSKE AKNE - šta raditi nakon pregleda kod dermatologa?

Hormonske akne

Šta su zapravo hormonske akne? Gotovo da nema čoveka koji bar jednom u životu nije imao bubuljice. Najčešće se javljaju na licu i leđima gde se nalaze uvećane i jako aktivne lojne žlezde. U pubertetu češće ih imaju muškarci, a u kasnijem životnom periodu žene. Razlozi njihovog nastanka su mnogobrojni, ali nekoliko faktora ipak ima ključnu ulogu. To su, pre svega, polni hormoni koji preko svojih receptora u folikulima regulišu aktivnost lojnih žlezda. Zatim količina stvorenog i izlučenog sebuma (loja) koja, ukoliko je pojačana, više masti kožu i smanjuje količinu linoleinske kiseline na površini epiderma, što je put do stvaranja komedona. Na ovako pripremljenom terenu, bakterije koje su, inače, normalni stanovnici naše kože, vrlo lako se umnožavaju i izazivaju zapaljenje.

Kada su hormonske akne u pitanju, prvo I osnovno pravilo je poslati klijenta na pregled kod dermatologa, koji utvrđuje u kom su stadiumu akne. Naravno, dermatolog upućuje klijenta na određene lekare, koji utvrđuju da li postoji disbalans štitaste žlezde ili da li je prisutan poremećaj polnih hormona. Na osnovu utvrđenih nalaza, dermatolog daje pacijentu određenu terapiju, i upućuje ga kod kozmetičara na tretiranje kože.

Budući da je klijent ispio terapiju, prepisanu od strane dermatologa, radili smo tretman pogodan takvom stanju kože. Na početku tretmana klijentu smo uzeli anamnezu. Nakon anamneze, klijentu se odradio hemijsko čišćenje kože. Nakon toga, smo na kožu klijenta nanelil odgovarajuči piling, koji je dodatno odstranio mrtve čelije sa površine kože. U nastavku tretmana modelu smo naneli komedo gel, koji služi radi otvaranja pora. Na osnovu toga, mogli smo na najlakši mogući način odraditi komedoekspresiju. Sledi darsonvalizacija, za dezinfekciju kože. Nakon toga smo klijentu naneli umirujuću masku na bazi gline I kaolina. I na kraju tretmana modelu smo na površini lica naneli kremu sa zaštitnim faktorom, koji štiti kožu od štetnih UV zraka.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR

kurs upotrebe hemijskih pilinga

KLIKNI OVDE

POGLEDAJTE KAKO NEGOVATI MASNU KOŽU TOKOM LETA

negovati masnu kožu tokom leta

OVDE