+381607237853 akademija.purity@gmail.com

OSNOVNE KARAKTERISTIKE ELEKTRIČNE TURPIJE - olakšana obrada noktiju

Osnovne karakteristike elektične turpije

Osnovne karakteristike električne turpije su vrlo jednostavne a veoma su praktične i olakšavaju obradu nokatne ploče. Danas električna turpija predstavlja sastavni deo usluge ulepšavanja noktiju. Pored obrade modelirajućeg materijala, el. turpija ima ulogu i u negovanju prirodnog nokta.

El.turpija je must-have aparat svakog Nail majstora, pogotovo onih koji žele da pruže kvalitetnu, brzu i modernu uslugu svojim klijentima.

Da bi odabrali pravu alatku, potrebno je da znate 5 osnovnih pravila za dobru električnu turpiju.

Snaga aparata treba da predstavlja najvažniju stavku pri kupovini aparata. Snaga nema veze sa brojem obrtaja aparata. Snaga se meri u V (voltima), a ne sa RPM (obrtajima po minuti). Ukoliko je slab aparat, pravilno uklanjanje materijala neće biti moguće. Apart za profesionalni rad bi trebao da ima minimum 30V.

Za aparatni manikir i obradu modelirajućeg materijala biće potreban rad u dva pravca, unapred i nazad. Ovo dugme omogućuje promenu pravca okretanja nastavka, za precizniji rad i prijatniji osećaj kod klijenata.

Broj obrtaja po minuti je ono što nam je takođe neophodno za rad. Brzina aparata trebala bi biti na 30 000 obrtaja. Iako u radu nije potrebna uvek najveća brzina, ipak nam je potreban jak aparat.

Prva najvažnija stvar posle samog aparata jeste ručica za rad. Lagana ručica omogućava prijatan rad. A za puno radno vreme, potrebna je laka i udobna ručica kako bi izbegli bol u šaci i prstima.

I za kraj, standardni 3/32 nastavci za obradu prirodnih ili modeliranih noktiju. Za brz i precizan rad sa modeliranim noktima potreban je set od najmanje dva karbidna nastavaka. Dok za obradu prirodnih noktiju i zanoktica je neophodan komplet od minimum tri dijamantska nastavka.

Upotreba električne turpije u radu omogućava bržu i bolju uslugu za klijente. Našla je svoje mesto u manikiru, korekcijama ali i u dizajnu.

Električna turpija je zamenila skoro potpuno mesto sa standardnim turpijama za obradu nokta.

Jednica mere za jačinu turpije je GRIT. Taj prefiks se može pronaći gotovo na svakoj turpiji. Predložena granulacija turpija jeste od 100-180 grita kada su turpije za oblikovanje noktiju u pitanju , dok turpije za poliranje iznose 220-4000 grita.

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR, MAKEUP ARTIST ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

šta je kozmetička rejuvenacija

KLIKNI OVDE

NAUČI PROFESIONALNO KORIŠĆENJE ELEKTRIČNE TURPIJE

postupak spa manikira

OVDE