Select Page

Kako vratiti prirodnu boju kose

Kako vratiti prirodnu boju kose

Najzadovljniji ste posle farbanja kada se najbolje vidi sam efekat boje. Tada je kosa osvežena i sjajna. Medjutim kada krene da se boja ispire, tada nastaje problem. Prvi korak ka uspešnom vraćanu u prirodnu boju je poseta profesionalcu. To je najsigurniji način jer će vam frizer preporučiti hranljive proizvode i tretmane za kosu koji će vam pomoći da vratite prirodnu boju kose. Sami tretmani uspešno vraćaju kosu u prirodnu boju i zbog toga nekada znaju da budu i skuplji ali se efekat isplati. Možete uraditi i ponovno farbanje kose ako želite da promenite boju kose a da vam se pritom ne uništi kosa.
Pored ovih tretmana postoje i preparati za skidanje boje. Ti su proizvodi deo linija profesionalne kozmetike. Takvi proizvodi imaju oznaku color remover koje možete naći u drogerijama. Ako koristite ove proizvode kosa mora da bude u dobrom stanju.

 

 

Kako vratiti prirodnu boju kose i koji je najbolji period za to?

Prvo je pravilo da kosa mora biti u dobrom stanju prije nego što primjenite color remover. Pročitajte iskustva na forumima i blogovima, jer o ovim proizvodima postoje različita mišljenja. Ona su izazvana činjenicom da je zdravlje kose kod različitih osoba variralo. Rezultati su bili dobri samo kod onih koji ne boje kosu često, redovno skraćuju vrhove itd.
Vraćanju prirodne boje kose najbolje je pristupiti kada koren kose dovoljno naraste da bi se mogla videti prirodna boja kose.Kada korijen naraste, izaberite šampon za bojenje kose (kolor-šampon) za jednu nijansu svetliju od korijena vaše kose. Nanesite ga po cijeloj dužini kose, od korena do vrhova. To će pomoći da se smanji jasna granica između obojane kose i izraslog korena. Dolazimo do zaključka da samo očuvana i zdrava kosa može primeniti metodu uklanjanja boje jer je tada uspešnija.

 I vi možete imati negovanu i sjajnu kosu klikom OVDE

 

Pogledajte kako da stilizujete koktel frizuru