Select Page

Kako voditi dobru ishranu

Kako voditi dobru ishranu

Dobra ishrana podrazumeva da u organizam unosite sveže enzime i omogućite kvalitetnu ishranu kako bi se hrana što bolje varila. Voće treba jesti kao priv jutarnji obrok, a tokom dana na sat vremena pre jela i tri sata nakon ručka zato što je voće lako i brzo probavljiva namirnica. Nutricionisti savetuju da u istom obroku ne jedete voće različitog sastava tačnije da izbegavate mešanje kiselog i polukiselog.

Kako v oditi dobro ishranu i šta treba primenjivati? 

Jedna jabuka na dan je savršen obrok jer je njen učinak mnogostruk jer osim što čiste zube, jabuke jačaju probavu jer sarće vlakna koja deluju na smanjnje ptetnih masnoća. Uz to možete konzumirati i sveže cedjene sokove od voća i povrća bez dodatnihe hemikalija jer su snažna potpora snazi imuniteta. Pored toga nemojte sebe da izgladnjujete i da preskačete obroke jer to dovodi do prejedanja pri prvom sledećem obroku.
Često je pitanje treba li i može li se piti voda tokom jela. Voda se može piti tokom jela čak i onda kada ste na dijeti. Važno je ne piti i izbegavati gazirane, zasladjene i aromatizovane napitke, alkohol , jer imaju previše kalorija. Čaša vode pre obroka ispuni će želudac i brže žete osetiti sitost. Zbog toga kada vam se javi glad izmedju obroka popijte čašu vode i umesto jedne čokolade pojedite samo kockicu. I na kraju izbegavajte rafinirane namirnice poput belog brašna , belog šećera i belog griza jer odredjene namirnice sadrže hemijske izbeljivače.

Pogledajte kako izgleda nutricionisticki kurs