Select Page

Kako uraditi lifting lica šminkom

Kako uraditi lifting lica šminkom

Kako uraditi lifting lica šminkom? Pravilno iscrtane konture lica obezbediće vam jasnije izražene jagodice, uži nos i, uopšte, tanju formu lica. Ipak, popularnost konturisanja nipošto ne znači i da ga je jednostavno savladati, stoga vam donosimo četiri osnovna koraka pomoću kojih ćete lako naučiti neke osnove.Iako na tržištu sada već postoji mnoštvo proizvoda napravljenih isključivo u svrhu konturisanja, senke i jasnije crte lica možete kreirati i pomoću običnog pudera koji je za nijansu ili dve tamniji od vašeg tena. Ono što je najvažnije je da puder u sebi nema šljokica i drugih svetlucavih elemenata.Takodje konturisanje je najviše vidljivo tokom rada sa tamnim linijama ali i u tome često greše. Ne treba preterivati jer je suština u uvlačenju obraza i kružnom nanošenju mat bronzera koji kreira senku u udubljenjima koja su na taj način nastala. I još jedna greška koja se često dešava kod konturisanja je nanošenje previše hajlajtera. Dovoljno je naneti samo malo hajlajtera na obrzima, nosu i bradi.

Kako uraditi lifting lica šminkom i kako da to izgleda potpuno prirodno? 

Da bi rumenilo izgledalo potpuno prirodno, nanesite prvo svetliju nijansu na obraze, a zatim izraženijim rumenilom samo naglasite vrh jagodica. Ako ste preterali sa rumenilom u kremi ili stiku, skinite ga ili ublažite mekanim ubrusom. Radi li se o rumenilu u prahu, mešajte ga sa transparentnim puderom nanoseći ga četkom. Ako ste preterali sa tečnim rumenilom, jedini način da ga posvetlite je da operete lice, nanesete hidratantnu kremu i ponovite šminkanje, ovog puta skromnije.
Kako će rumenlo izgledati na vama zapravo zavisi od pravilnog odabira nijanse kao i od načina na koji se rumenilo nanosi. On svakako doprinosi kompletnoj estetici jer vam može oblikovati lice.
Prvo krenite od odabira nijanse te vam tako savetujemo rumenilo u boji kajsije jer je ta nijansa prilagodljiva. Ključne tačke za nanošenje su jagodice, oči, ispod obrava i slepoočnice.

Naučite  sve o tehnikama šminkanja lica OVDE i postanite prepoznatljivi po kvalitetu i profesionalnosti

Pogledajte kako izgleda šminka za transformacije