Select Page

Kako ukloniti zanoktice

Kako ukloniti zanoktice

Zanoktice su veoma uporan i najčešći problem. To je upalni proces koji se nalazi na korenu nokta a nastaje na taj način što tanka koža koja pokriva koren naglo počne da puca. Pucanje kožice nastaje zato što nokat raste brže nego koža oko nokta. Tako dolazi i do stvaranje bolnih ranica. Ako takvu upalu ne lečite na vreme može da ase proširi pod sam nokat što može izazvati bol. Zanoktice mogu da se i inficiraju ali i za to postoji lek. Zanoktice se javljaju zbog suve kože ali zanoktice se mogu javiti i zbog lošeg nepravilnog manikira ili zbog raznih hemijskih sredstava. Najčešće se javljaju u zimskom periodu zbog suvog i hladnog vazduha koji nepovoljno deluju na kožu.

Kako ukloniti zanoktice i zbog čega nastaju? 

Kožu koja se nalazi oko noktiju treba svakodnevno da mažete hranljivom kremom i osigurai joj dovoljno vlažnosti kako bi bila što elastičnija. Kožicu koja se nalazi oko nokta treba nežno potiskivati prema korenu nokta, a ruke je potrebno da zaštitite što ste češće u mogućnosti. Ako se zanoktice na rukama kojim slučajem pojave, a znaju da se jave u zavisnosti o tipu kože, najbolje bi bilo da ih omekšate u mlakoj vodi i pažljivo podrežete makazicama. Nikako nemojte da ih trgate, jer zna da se stvore ranice ili mesta koja krvare, pokušajte takve stvari da dezinfikujete.
Sečenje može da otvori mnoga vrata iritacijama ili infekcijama. Ukoliko ukonite zanotkicu, taj prostor je onda širom otvoren za raznorazne bakterije. Takođe, sečenje kože može da dovede do problema nokta kao i do pojave belih tačkica ili linija. Ako se pojavi bakterijska infekcija u tom području, nije isključeno da može da ugrozi i rast samog nokta. Osim što je veoma neugodno, zna da bude i estetski problem.

 

 

Imajte uredne i lepe nokte bez zanoktica OVDE i manikir kakav ste oduvek želeli 

Pogledajte kako se radi klasičan manikir