Select Page

Kako ukloniti strije sa stomaka

Kako ukloniti strije sa stomaka

Strije se javljaju usled prekomernog gojenja i koža dobija izgled pukotina koje su purpurastocrvene i iz nje prelaze u srebrnobelu boju. Tu pojavu nazivamo strijama. Razlozi za takvu pojavu su trudnoća, gojenje ali i preterano vežbanje.
Strije u pubertetu isto tako nisu ne retka pojava i pogađaju velik broj adolescentkinja. Posebno se javljaju – kako smo već naveli na stomaku, grudima, zadnjici, nogama, nadlakticama i iznad kolena. Rastezanje se javlja u kolagenom sloju kože, koji leži ispod površine, stoga trošenje bogatstva na skupe proizvode za negu kože nekad zna i da ne pomogne kako to očekujemo. Neke žene su jednostavno sklonije strijama od drugih. Jedan od odgovora na pitanje kako ukloniti strije sa butina i zadnice je da se potrudite da držite svoju težinu pod kontrolom, na taj način smanjićete mogućnost da se iste i jave – tj. šanse za to su minimalne, ali bitan faktor je i odgovarajuća ishrana.

Kako ukloniti strije sa stomaka i kada se najčešće javljaju ?

Najčešće se javljaju u 6 mesecu trudnoće, a prema zvaničnoj statistici javljaju se kod 70 odsto trudnica. Nije isključena ni pojava celulita. U početnoj fazi često zna da se oseti i blagi svrab na koži. Važno je da znate da to nije ništa opasno. Mnogim trudnicama ove brazde pokvare prijatna osećanja u trudnoći, je razmišljaju kako ukloniti strije posle porođaja. Naš predlog je da odmah na samom početku trudnoće je da počnete da koristite prirodne preparate za uklanjanje strija . To su specijalni melemi, gelovi i kreme koji hidriraju kožu i održavaju je elastičnom, i na taj način smanjuje se rizik od pojave istih.
Postoji veliki broj tehnike anticelulit masaže ali je suština svake je da razbiju nagomilane naslage u potkožnom tkivu. Manuelna tehnika je široko rasprostranjena i predstavlja glavnu stavku kod problema ovakve vrste. Njome se tretiraju regije zahvaćene celulitom u kombinaciji sa uljima koji dodatno pomažu razgradnju celulita. Rezultati su vidljivi nakon serija od deset tretmana. Svaki tretman traje od trideset do četrdeset minuta. Zbog toga se preporučuje kao adekvatno rešenje da osoba sa celulitom bude tretirana manuelnom tehnikom u kombinaciji sa aparaturom koja će ubrzati proces uklanjanja celulita.

Uklonite celulit OVDE i imajte savršenu liniju tela kakvu ste oduvek želeli