Select Page

Kako ukloniti mitisere

Kako ukloniti mitisere

Kako ukloniti mitisere?

Mitiseri nastaju kao posledica masnoća i nečistoća nakupljenih u unutrašnjosti pora kože. Već formirani mitiseri, osim što kvare vizuelni utisak o koži, mogu i uzrokovati pojavu drugih nepravilnosti i problema na njoj, kao što je pojava bubuljica ili neravnina na mestima gde su se mitiseri formirali i razvili duboko na površini kože.

Kako ukloniti mitisere i gde se često pojavljuju?

Najčešće, mitiseri nastaju na regiji nosa, čela i obraza gde je koža zapravo najpodložnija stvaranju masnoća, ali neretko, nastaju i na drugim regijama kože lica, pa i kože tela uopšte.
Na njihovu pojavu, najlakše i najbolje je delovati preventivno i sprečiti je, ali ako već nastanu, mitisere treba ukloniti u što ranijoj fazi njihovog prisustva na licu, upravo iz gore navedenih razloga i da ne bi došlo do daljih komplikacija na koži.

Uklanjanje mitisera, najlakše je obaviti u nekoliko koraka. Najpre, kožu prvo dobro izložite toploti vodene pare ili vode. Pritom, naravno vodite računa da ne budete previše blizu isparenju pare ili da voda ne bude suviše vrela, kako se ne bi ste opekli, ali i budite toliko blizu, da delovanje pare ili vode, da efekat širenja pora.

Kako ukloniti mitisere i koji je najbolji način za to?

Kada se pore dovoljno rašire, napravite odgovarajući piling od projnog brašna razmućenog u malo tople vode. Piling dobro utrljajte u kožu i isperite toplom vodom, sve dok pod rukama ne osetite potpuno glatku i nežnu kožu.
Nakon toga lice premažite alkoholom i ostavite da se prirodno osuši.

Ukoliko i nakon ovog procesa uklanjanja mitisera, na koži ipak ostanu oni naj uporniji mitiseri, pristupite njihovom uklanjanju prethodno opranim rukama, tako što ćete ih istisnuti, ali pritom, vodite računa da ni najmanji deo mitisera ne ostane u koži, jer bi onda, to moglo da uzrokuje pojavu bubuljice na tom mestu ili ponovnu pojavu mitisera.

Pogledajte kako se uklanjaju mitiseri na kozmetičkom tretmanu

DSCN97521