+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Kako sprečiti oštećenje kose

Kako sprečiti oštećenje kose

Uzroci oštećenja korena kose i iritacije kože glave, mogu biti vrlo raznovrsni počevši od jednostavnih stresnih faktora poput: nošenja određenih frizura (čvrsto vezana kosa), hemijskih tretmana (farbanje kose) ili fizičkih povreda, pa sve do kompleksnijih uzroka koji se tiču opšteg zdravlja organizma (ishrana, hormonski status, emocionalni stres, anemija, uzimanje određenih lekova, infekcije, itd). Odgovor na pitanje kako sprečiti oštećenje kose, u velikoj meri leži u preventivi i redovnoj nezi.

Glavni simptom oštećenja korena kose je njeno opadanje. Međutim, treba imati na umu da opadanju kose koje je uzrokovano oštećenjem folikula, prethode simptomi poput opšteg propadanja kvaliteta kose, koja tada postaje tanja, lomljiva, suva. Ovi simptomi, ukoliko ih na vreme primetimo, nam mogu pomoći da brže započnemo borbu za očuvanje svoje kose. Što se tiče iritacije kože glave, simptomi mogu biti svrab, osećaj bockanja, peckanja, žarenja, ponekada crvenilo.

 

 

Rešenje je dobra nega, pre i posle farbanja. Odabir proizvoda kojima negujemo kosu je vrlo važan, jer je to ono što može da napravi razliku. Svoju kosu i kožu možemo pripremiti da dobro podnesu stres koji im farbanje nanosi. Posebno treba naglasiti važnost odabira šampona. Šamponi su često vrlo agresivni, tako da ako farbamo kosu, oni treba da budu blagi, bezbedni, bez sulfata i ako je moguće posebno prilagođeni farbanoj kosi. Poznati brend Vichy uvek prati potrebe žena i upravo u skladu sa ovom temom, možemo pomenuti i njihov proizvod za pranje kose koja se farba, Dercos kremu za pranje i umirivanje kože.

Ovaj proizvod sadrži umirujuće i hidratantne sastojke u bazi, koja, zahvaljujući specijalnoj vrsti tehnologije, ne peni, a savršeno čisti. Ukoliko ga isprobate, možda će u početku biti neobično baš zato što nema pene na koju smo svi tako navikli, ali uz malo strpljenja, rezultati su savršeni. Takođe, u okviru Dercos ponude postoji Serum sa umirujućim delovanjem koji snažno deluje na ojačavanje kože glave i efektno smanjuje osećaj svraba, peckanja, žarenja. On je odličan izbor za svaku ženu koja oseća ove neprijatne simptome i omogućava odličnu pripremu kože za farbanje i dobru podršku posle farbanja. Može da se koristi kao tretman ali i kao i brza pomoć bilo kada jer deluje trenutno.

Koliko god da farbanje remeti dobro zdravlje kože, žene neće prestati da se farbaju, a koža sasvim sigurno neće prestati da reaguje, tako da preporuke poput: “Nemojte se farbati”, zaista jesu utopističke. Ono što sigurno možemo je da preduzmemo određene mere pre i posle ovog procesa. Već smo pomenuli važnost odabrira proizvoda za negu kose, a podjednako je bitno da vodimo računa i o odabiru proizvoda za farbanje kose. Takođe, farbanje treba da proredimo koliko god je to moguće i nikada ne treba zaboraviti da lepa kosa upravo zavisi od zdravlja kože iz koje kosa raste i koja kosu nosi!

KURS ZA FRIZERA

pranje kose

KLIKNI OVDE

NAUČI GEL TEHNIKU OJAČANJA NOKTIJU

KLIKNI OVDE