Select Page

Kako sprečiti kovrdžanje kose od vlage

Kako sprečiti kovrdžanje kose od vlage

Kišno i vlažno vreme najveći su neprijatelji savršene frizure. Vlaga iz vazduha uzrokuje kovrdžanje kose zbog čega ona postaje neposlušna. Ukoliko želite maksimalno da zaštitite kosu od vlage, morate ispratiti nekoliko važnih koraka u nezi kose.

Tajna ravne kose ogleda se u održavanju vlažnosti u vlasima. Ne zaboravite na redovno nanošenje regeneratora za kosu, a protiv kovrdžanja idealan je onaj koji ne mora da se ispira. Ako se bojite da će regenerator previše slepiti kosu uz lice i tako smanjiti njen volumen, nanesite ga samo od polovine kose do krajeva.

 

Kako sprečiti kovrdžanje kose od vlage i koji sve načini postoje? 

Pre nego što posegnete za fenom za kosu, pustite da se vam se kosa barem malo osuši na vazduhu. Vruć vazduh iz fena značajno isušuje kosu koja onda jače reaguje na spoljašnje faktore, poput velike količine vlage u vazduhu, zbog koje se kosa onda mnogo jače kovrdža. Nakon pranja, kosu zamotajte u peškir i dozvolite da pamuk maksimalno upije vlagu iz vlasi, a fen upotrebite samo za kratko, završno sušenje.

Nakon pranja kose, na kosu nanesite serum ili kremu za kosu bogatu uljima. Frizeri objašnjavaju da preparati za negu kose sadrže ulja koja na vlasima prave takozvani zaštitni film koji sprečava prodor vlage i kovrdžanje kose. Ovakvi tipovi proizvoda nanose se na čistu, opranu kosu.

Sprejevi protiv kovrdžanja kose najbolje su rešenje protiv vlage u vazduhu koja u rekordnom roku može da pokvari svaku frizuru. Ovi proizvodi već dugo se koriste u tropskim zemljama, gde su velike količine vlage u vazduhu tokom cele godine. Anti-frizz sprejevi sprečavaju prodiranje vlage u vlasi i tako je štite od kovrdžanja, a najbolje ga je naneti na vlažnu, opranu kosu.

Iako lakovi za kosu nisu “prijatelji” vaše kose, jer je isušuju, ovaj proizvod za oblikovanje frizure pomaže i u borbi protiv kovrdžanja uzrokovanog vlagom u zraku. Lak na površini kose stvara zaštitni sloj koji sprečava dubinsko prodiranje vlage. Na tržištu postoje i lakovi za kosu s već spomenutim anti-frizz efektom.

 

Pogledajte kako izgledaju frizure crno-belih filmova