+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Kako spasiti kosu arganovim uljem

Kako spasiti kosu arganovim uljem

Kako spasiti kosu arganovim uljem?

Marokansko ulje ili jos bolje poznato kao arganovo ulje je proizvod drveta argan. Dobija se vadjenje iz jezgra arganoovg drveta i koristi se kao balsam ili hidratantna krema. Drugi naziv za argan je tečno zlato zbog svojih kvaliteta i sadrži veliku količinu korisnih hranljivih materija uključujući vitamin E i masne kiseline.

Pre svega, žene koriste arganovo ulje kao tretman za kosu.  Izmedju ostalog koliko je povoljan za kosu toliko i za  negu kože. Vitamin E koji se nalazi u arganovom ulju podstiče rast kose jer ima antioksidante koji pomažu povećanju ćelija i doprinose rastu zdrave kose.

Pored ovoga, arganovo ulje hidrira teme i bori se protiv peruti i suve kože galve. Ukoliko imate tanku i osetljivu kosu argan  je pravi izbor za vas. Ako ste kosu tretirali mnogim hemijskim tretmanima i farbanjem možete ga koristiti za lečenje ispucalih krajeva.

Arganovo ulje je i ključni sastojak u šamponima zahvaljujući sposobnosti da omekša kosu i vrati joj sjaj i mekoću. Rešava problem lomljivosti kose i korišćenjem iz dana u dan kosa je sve lepšta i zdravija.

Najvažniju ulogu koju ima tokom pranja kose je i uloga balzama. Arganovo ulje treba da odstoji na kosi što duže jer na taj način se povećavaju pozitivne efekte koje ima za kosu .

Mnogi balzami koji treba da stoje na kosi su masni i čine kosu lepljivom  dok ovo ulje čini kosu lakšom za oblikovanje i mora se koristiti u odgovarajućim količinama. Ako težite bujnoj kosi koristite arganovo ulje kao masku za kosu. Ovaj tretman se koristi noć pred neki poseban dogadjaj ili ukoliko vam je kosa veoma oštećena. Dok koristite argan kao masku za kosu izbegavajte hemijske tretmane.

 

MODNI VIKEND

OVDE