+381607237853 akademija.purity@gmail.com

MODNI VIKEND MISS SERBIA - šminka i frizura Akademija Purity

Modni vikend Miss Serbia

Kompanija Miss Serbia organizovala je svoj modni vikend. Za šminku i frizuru su bili zaduženi studenti prve godine smera Makeup artist uz profesore iz oblasti Tehnika šminkanja lica i Nege kose. Za studente prve godine se završio prvi semestar a znanje koje su stekli tokom nastave praktično primenjuju na ovakvim događajima. Modne revije su veoma dobra prilika da pristustvuju i osete atmosferu svoje buduće profesije. Interesovanja i pravci kada je šminka i frizura u pitanju su različiti a modni pravac je jedan od njih.

Modni vikend Miss Serbia – MAKEUP

Na modnoj pisti Gotik kluba ste mogli videti različite inovativne kreacije koje su nosili modeli kompanije Miss Yu. Makeup look koji je upotpunio ovaj izgled je bio zavodljivi catty eyes. Tehnika šminkanja očiju koja pristaje većini oblika očiju ukoliko se prilagodi licu. Zasniva se na crnoj senki koja se nanosi po čitavom donjem i gornjem kapku. Zatim se crna boja senči tamno smeđom tako da dobijemo zadimljeni izgled. Na spoljašnjim i unutrašnjim uglovima zadržavamo mačkasti oblik senki. Obavezan je crni krejon na vodenoj liniji. Besprekoran ten mora da prati ovakavu šminku na očima a usne su neutralne nijanse boje mesa.

 

Modni vikend Miss Sebia – FRIZURA

Studenti prve godine smera Makeup artist veoma dobro poznaju i svet kose. Tokom čitavog semestra su slušali predmet Nega kose i imali praktičnu nastavu. Njihov zadatak na ovoj reviji je bio elegantni, visoki rep. Ovakav rep se radi iz dva dela s obzirom da se deo kose uvija oko samog repa i sakriva gumicu za kosu. Kako bi rep izgledao što urednije neophodno je da kosa bude negovana i bez procvetalih krajeva. Kako bi dobili potpuno ravan prednji deo kose koristimo četku za feniranje i češalj za tapiranje koji imaju najgušći raspored dlaka. Učvršćujemo čitavu frizuru sa ekstra jakim lakom za kosu. Visoki rep je pogodan za skoro svaku priliku a na modnoj pisti izdužuje figuru i čini kompletan izgled skladnim.

POGLEDAJTE VIŠE O RAZLIČITIM TEHNIKAMA ŠMINKANJA

različite tehnike šminkanja

OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O NOVOGODIŠNJOJ ČESTITKI MISS SRBIJE

novogodišnja čestitka

OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O SVEŽOJ I SJAJNOJ ŠMINKI

sveže i sjajno lice

OVDE