+381607237853 akademija.purity@gmail.com

KAKO SMANJITI TAMNE PODOČNJAKE I OTOK ISPOD OČIJU

Kako smanjiti tamne podočnjake i otok ispod očiju

 

Smanjiti tamne podočnjake i otok ispod očiju nije lako postići ali je moguće. U ovom slučaju, takođe je važna je preventiva i zdrave životne navike. Hajde da vidimo koji su najčešći uzroci pojave podočnjaka i otoka ispod očiju:

– povećano nagomilavanje tamnog pigmenta melanina, koji je odgovoran za tamnu prebojenost oko očnih kapaka

– gubitak masnog tkiva ispod oka koji prirodno nastaje sa godinama

– oslabljena cirkulacija i zastoj krvi  u malim venama u području oko očnih kapaka, koji je odgovoran za tamnu prebojenost i otoke tog područja.

– životne navike kao što je preterana konzumacija kofeina i duvana doprinose nastanku tamnih kesica oko očiju

Za smanjenje tamnih podočnjaka preporučićemo vam par saveta koje možete i kod kuće da uradite sami:

– dovoljno sna je vrlo lak način da se tamni kolutovi oko očiju i otok smanje, bez obzira na uzrok. Tokom sna organizam samostalno popravlja oštećenja ćelija koja su nastala na koži.

– izbegavanje alkohola i duvana, jer njihova preterana konzumacija izaziva dehidrataciju kože, što tamne kolutove čini još više uočljivim.

– korišćenje krema za izbeljivanje kože, naročito ako je tamna prebojenost posledica nakupljanja melanina. Kreme koje sadrže retinol, hidrohinon, kiseline, zeleni čaj, vitamin c ili soju, mogu pomoći u uklanjanju tamnih podočnjaka. Da bi se postigao što bolji efekat, potrebno je izbegavati sunce i koristiti kreme sa zaštitnim faktorima, najmanje spf 30+.

– vitamin K i mentol vrlo su efikasni u ovom slučaju i korišćenje preparata sa ovim sastojcima  daje dobar rezultat

– korektor za pokrivanje tamnih podočnjaka mora biti za nijansu svetliji od ostale kože lica. Najbolji su korektori koji sadrže i zaštitne faktore, makar spf 15+. Ako je koža masna i sklona aknama mogu se koristiti korektori bez ulja.

Saveti za smanjivanje otoka oko očnih kapaka:

– hidratacija kože, tj. uzimanje dovoljne količine tečnosti će omogućiti bolji rad i metabolizam ćelija kože oko očiju

– smanjenje unosa soli, jer preterano unošenje soli omogućava zadržavanje vode u predelu oko očiju. Najbolje je smanjiti dodavanje soli tokom pripreme hrane.

– držanje hladnih obloga od zelenog čaja oko očiju smanjiće otoke. Savetujemo i maske od svežih krastavaca ili smrznutog graška i šargarepe.

Mi smo vam dali savete koje možete da isprobate sami, ukoliko oni ne pomognu, onda treba da potražite savete kod dokora u vidu nekih medicinskih tretmana.

TROGODIŠNJE STUDIJE ZA MAKEUP UMETNIKE

savršen ten

VIDI OVDE

KAKO KORISTITI KOREKTOR ZA LICE

smanjiti tamne podočnjake

VIDI OVDE