+381607237853 akademija.purity@gmail.com

KAKO SMANJITI BORE NA LICU? - masaža lica, različita ulja

Kako smanjiti bore na licu?

Kako smanjiti bore na licu? Poznato vam je da već nakon 35-e godine bore na licu  i to najviše u predelu obraza, čela, u uglovima očiju i usana postaju izraženije. Pore su tada raširene, ten postaje sivkast, a epiderm počinje da gubi svoj tonus i elastičnost. Sve ovo uzrokovano je promenama u strukturi tkiva usled uticaja različitih faktora.

Kako smanjiti bore na licu ? Pored facijalne mimike, promene na koži negativno utiču i brz tempo života koji blokira izbacivanje suvišnih naslaga, nedostatak sna, cigarete ili preterana upotreba različitih lekova. Postepeno dolazi do gubitka kolagena i elastina, veoma važnih proteina zaslužnih za čvrstoću, odnosno elastičnost kože.lako je starenje kože nemoguće zaustaviti, pravilna nega lica i pažljiv izbor antiejdž proizvoda znatno ublažava tragove godina. Stoga je jako važno delovati iznutra, naime površinske bore na licu vremenom bivaju sve dublje, a ponekad se pretvaraju u prave brazde, koje su malo kom oku estetski prihvatljive. Ipak, da bi se tkivo regenerisalo, nije dovoljan samo kozmetički tretman – kožu bi trebalo obnoviti iznutra. Pravilna ishrana i lagana fizička aktivnost, uz upotrebu prirodnih antiejdž preparata, čine prava mala čuda. Srećom, nikada nije previše kasno za prihvatanje ovakvog zdravijeg životnog stila. Masaža lica poboljšava cirkulaciju, ulja mogu poboljšati hidratizaciju kože. Bademovo ulje odličan je osvježivač za suvu kožu. Brzo se apsorbira i sprečava gubitak vlage, a pomaže pri smanjivanju podočnjaka nastalih od umora. Bogato je vitaminom E koji usporava pojavu bora.

Kako smanjiti bore na licu ? Ulje jojobe zaglađuje bore i čuva kožu od prijevremenog starenja. Izvrsno hidratizira kožu, stabilizira Ph kože te ju regenerira. Brzo i duboko prodire u kožu. Ulje noćurka idealno je za njegu kože koja je suha, oštećena i sklona borama. Smanjuje crvenilo i bore. Nakon upotrebe koža je zaglađena i svilenkasta. Ulje koštice marelice vrlo je slično bademovom ulju. Bogato vitaminima i mineralima. Dobro je za njegu kože lica, naručito suhe i osjetljive kože, preuranjeno ostarjele kože i kod upalnih procesa kože. Omekšava, hrani i regenerira kožu. Riječ je o vrlo laganom ulju, no istovremeno iznimno emolijentnom, s visokim udjelom oleinske i linolne kiseline., budi uspavane mišiće i odlično učvršćuje kožu.

 

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR

kako nastaju akne

KLIKNI OVDE

ŠTA ZNAČE ODREĐENI IZRAZI U ŠMINKANJU?

izrazi u šminkanju

SAZNAJTE OVDE