+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Kako smanjiti bore na licu?

Kako smanjiti bore na licu?

Poznato vam je da već nakon 35-e godine bore na licu  i to najviše u predelu obraza, čela, u uglovima očiju i usana postaju izraženije. Pore su tada raširene, ten postaje sivkast, a epiderm počinje da gubi svoj tonus i elastičnost. Sve ovo uzrokovano je promenama u strukturi tkiva usled uticaja različitih faktora. Tada se javlja nov izazov, a to je kako smanjiti bore ?

Pored facijalne mimike, na promene na koži negativno utiču i brz tempo života koji blokira izbacivanje suvišnih naslaga, nedostatak sna, cigarete ili preterana upotreba različitih lekova. Postepeno dolazi do gubitka kolagena i elastina, veoma važnih proteina zaslužnih za čvrstoću, odnosno elastičnost kože .lako je starenje kože nemoguće zaustaviti, pravilna nega lica i pažljiv izbor antiejdž proizvoda znatno ublažava tragove godina. Stoga je jako važno delovati iznutra.

Naime, površinske bore na licu vremenom bivaju sve dublje, a ponekad se pretvaraju u prave brazde, koje su malo kom oku estetski prihvatljive. Ipak, da bi se tkivo regenerisalo, nije dovoljan samo kozmetički tretman – kožu bi trebalo obnoviti iznutra. Pravilna ishrana i lagana fizička aktivnost, uz upotrebu prirodnih antiejdž preparata, čine prava mala čuda. Srećom, nikada nije previše kasno za prihvatanje ovakvog zdravijeg životnog stila.

Masaža lica poboljšava cirkulaciju, dok ulja mogu poboljšati hidrataciju kože. Bademovo ulje odličan je osveživač za suvu kožu. Brzo se apsorbuje i sprečava gubitak vlage, a pomaže pri smanjivanju podočnjaka nastalih od umora. Ovo ulje vrlo je korisno jer je bogato je vitaminom E koji usporava pojavu bora.

Kako još smanjiti bore na licu? Ulje jojobe zaglađuje bore i čuva kožu od prevremenog starenja. Izvrsno hidrira kožu, stabilizuje Ph kože i regeneriše je. Brzo i duboko prodire u kožu. Ulje noćurka idealno je za negu kože koja je suva, oštećena i sklona borama. Smanjuje crvenilo i bore. Nakon njegove upotrebe koža je zaglađena i svilenkasta.

Ulje koštice marelice takođe je korisno, a vrlo je slično bademovom ulju. Bogato je vitaminima i mineralima. Dobro je za negu kože lica, naručito suve i osetljive kože, prvenstveno kod ostarele kože i kod upalnih procesa na kože. Omekšava, hrani i regeneriše kožu. Reč je o vrlo laganom ulju, a istovremeno vrlo emolijentnom, sa velikim procentom oleinske i linolne kiseline, zbog čega ovo ulje budi uspavane mišiće i odlično učvršćuje kožu.

 

NAUČI PROFESIONALNO ŠMINKANJE

savršeno sređene obrve

KLIKNI OVDE

ZNATE LI DA PROFESIONALNI ŠMINKERI IMAJU NAJVIŠE KLIJENATA

kursevi i obuke

KLIKNI OVDE