Select Page

Kako se rešiti ispucalih krajeva

Kako se rešiti ispucalih krajeva

 

Kako se rešiti ispucalih krajeva?

Zdrava i negovana kosa je san svake žene. Medjutim često dolazi do pojave ispucalih krajeva koji su rezultat prženja kose usled izlaganja kose preteranoj toploti kao i isušivanju i mehaničkim lomljenjem. Ispucali krajevi se javljalju zbog preteranog izlaganja kose suncu i lošim vremenskim uslovima, prečesto pranje, preterana upotreba preparata za kosu, pranje kose vrućom vodom, preterana upotreba kiselina i hemikalija za kosu kao i nepravilno korišćenje ulja za kosu.

Ispravno ophodjenje prema kosi vam jedino može pomoći ukoliko želite da se rešite ispucalih krajeva. Neophodno je da ispoštujete odredjene korake koji se odnose na to da ne treba upotrebljavati fen, figaro i presu za kosu često, da izbegavate upotrebu industrijkih preparata, da koristite dobar balzam i da češljate kosu sa širokim zupcima.

 

Možete gubiti kosu usred neke privremene bolesti, dok vam se telo ne vraća u zdravo stanje.Gljivice i infekcije na koži glave itd. izaziva opadanje kose. To može lako da se izleči pijući odgovarajuće lekove što vam je lekar preporučio.
Stres takodje utice na kvalitet vase kose. Naš sadašnji način života, dugo radno vreme i druge stvari mogu prouzrokovati stres. Našim ćelijama na glavi poput drugih telesnih ćelija je potrebno opuštanje i podmlađivanje. Zato vežbajte Jogu, Pilates ili neki drugi sport, da smanjite stres i na taj način ćete smanjiti opadanje kose.
Upotreba kozmetika sa puno hemikalija može da izaziva ozbiljno opadanje kose, jer ove hemikalije zapušavaju pore formiranjem sloja iznad njega. Većina šampona i regeneratora sadrže jake hemikalje koje mogu imati negativne efekte na vašoj kosi. Da bi to izbegli, koristite prirodne proizvode. Napravite pakovanje od meda i jaja. To je veoma dobro za vašu kosu. Nešto što je našlo široku primenu je masiranje temena toplim uljima i to aromatičnim uljima. Prirodna ulja poboljšavaju cirkulaciju krvi i podstiče rast kose. Možete koristiti kokosovo, maslinovo, bademovo i ulje ruzmarina.

Saznajte kako da vam kosa izgleda gušće