Select Page

Kako se radi tretman kuperoze i rozacee

Kako se radi tretman kuperoze i rozacee

Kako se radi tretman kuperoze i rozacee?

Tretman rozacee i kuperoze se radi profesionalnom nanotehnološkom Purity kozmetikom. Rozacea je hronično inflamatorno oboljenje kože centralnog dela lica. Karakteriše je pasivni eritem ,papule i pustule na koži sa eritemom. Pogađa krvne sudove i folikule u predelu lica i nosa. Papule i pustule podsećaju na akne vulgaris, zbog cega se često pogrešno postavlja dijagnoza.

Eritem nastaje usled slabljenja tonusa zida krvnog suda tamo gde je on najtanji i dolazi do njegove dilatacije. Većina pacijenata se žali na osetljivost kože, svrab i peckanje kozmetičkih proizvoda.

Pore su proširene. Kod osoba koje su se prekomerno izlagale suncu, foto-oštećenja ostaju upadljivija, žuta, bore izraženije i postoji prisustvo solarnih komedona. Rozacea se širi na celu površinu lica pa i na kapilicijumu gde promene često prati i svrab.

Kako se radi tretman kuperoze i rozacee i šta se primenjuje tokom tretmana?

Kod malog broja pacijenata dolazi do razvoja teže kliničke slike. Ove promene se najčešće javljaju na obrazima, nosu, bradi, čelu. Facijalne konture postaju grube debele i nepravilne. Koža ima na sebi široke pore podsećajući na pomorandžu.

Kozmetički tretman rozacee i kuperoze podrazumeva primenu adekvatnih oblika preparata u cilju nege ,hidratacije, detoksikacije, jačanje zidova krvnih sudova i zaštite kože od dejstva spoljašnjih faktora. Ne koriste se termo procedure, solarijum hemijski i abrazivni pilinzi, intenzivna manuelna masaža, kozmetički preparati koji sadrže alkohol.

U kozmetičkim tretmanima rozacee i kuperoze se koriste preparati koji sadrže sledeće navedene komponente:

Kamilica, Alantoin, Askrobinska kiselina, Azelaična kiselina, Aloja ekstrat.

Koncept tretmana rozacee i kuperoze:

1. Hemijsko čišćenje: Kožu očistiti pomoću kozmetičkog mleka i tupfera vate. Pokreti moraju biti lagani bez pritiska u smeru ka gore. Nakon čišćenja izvršiti tonifikaciju tonikom.

2. Inspekcija kože: Nakon čišćenja kože neophodno je pažljivo pregledati kožu i postaviti status i kožmetičku dijagnozu kože. Ukoliko ne postoje kontraindikacije pristupiti spovođenju određenog tretmana.

3. Piling: Kako je koža osetljiva i sklona iritaciji,radi se isključivo mehanički piling,abrazivni piling se ne koristi.

4. Limfna drenaža: u trajanju od 15 do 20 minuta.

 

Pogledajte kako izgleda tretman sa upotrebom ultrazvuka