Select Page

Kako se radi piling nogu

Kako se radi piling nogu

Kako se radi piling nogu?

U toku letnjeg perioda žene moraju posebno da obrate pažnju da izgled kože gde spada i sama depilacija koju kožu nakon tretmana čini glatkom i urednom. Depilacija može imati bolju efikasnost ako se ispošutuju odredjeni koraci do kraja. Poznato je da je koža puna toksina i nečistoća i da joj je neophodno detaljno uklanjanje toga. Najbolji način za to je piling nogu koji će vam dodatno pospešiti depilaciju te regije. Postoje i prirodni pilinzi koji imaju odredjenu delotvornost. Kada je u pitanju depilacija nogu, neophodan je malo jači piling da bi se dlačice lakše uklanjale.

 

Kako se radi piling nogu i zbog čega je značajan?

Najviše se koristi morska so, pošto je ona izuzetno jaka i zato je pogodna za piling nogu. Takođe se koristi i kukuruzno brašno, šećer, soda bikarbona, kafa i drugo. Naravno, uvek treba voditi računa o tome da li imate osetljivu kožu, sklonu iritacijama, ili ispucale kapilare – u ovom slučaju treba izbegavati agresivnije pilinge, kao što je npr. morska so ili kukuruzno brašno. Za piling vam ne treba puno vremena, dovoljno je svega nekoliko minuta, a vaša koža će vam biti zahvalna.Piling ima ulogu da uklni odumrli površinski sloj kože i na taj način omogućiti uklanjanje dlačica u potpunosti.

Glatke i negovane noge su nešto čemu svaka žena teži. Pogotovo kada dođu lepši i topliji dani, pa su noge često izložene. Ponesite i vi s ponosom kratku suknju ili šorc – uz negovane i glatke noge. Birajte pilinge na bazi maslinovog ulja i limunovog soka jer ti sastojci daju koži dodatnu hidriranost.

Nega kože je za svaku vrstu tretmana od izuzetne važnosti jer od kvalitetne nege zavisi i kako će vam reagovati koža. Uvek podjite od toga i koži ćete pružiti sve ono što joj je potrebno.

 

Pogledajte kako se radi hladna depilacija