Select Page

Kako se radi korekcija trajne šminke

Pogledajte kako izgleda iscrtavanje usana trajnom šminkom

Kako se radi korekcija trajne šminke

Kako se radi korekcija trajne šminke? Obrve su okvir oka. Njihovim oblikovanjem možemo predstaviti svoj karakter…Pogrešno oblikovane , mogu i najlepše lice učiniti da izgleda glupo, iznenađeno, začuđeno,tužno, smešno.Dobar kozmetičar-estetičar, a i šminker mora da zna pravila koja postoje za postizanje idealnog oblika obrva i to prema morfologiji svakog lica …Koliko je važan oblik obrva ,govori čak i podatak da se za uloge u filmu, obrve glumica usklađuju prema karakteru koji glumica treba da predstavi kroz ulogu koju igra.
Isti slučaj je i sa oblikom usana. Usne su deo lica koji je najčešće šminkan.Svakodnevno viđamo žene različitih generacija koje na licu imaju bar karmin, kao znak da vode računa o sebi. Na žalost ,retke su žene koje se mogu pohvaliti prirodno savršenim oblikom usana, pa vrlo često srećemo neuspele korekcije neodgovarajućim olovkama .
Na sreću,već godinama postoji rešenje za osobe koje bez hirurških intervencija mogu da dođu do savršenog oblika.

Kako se radi korekcija trajne šminke i nakon koliko vremena treba raditi?

Korekcija trajne šminke je sastavni deo tretmana trajne šminke. Ona podrazumeva popunjavanje boje koje je iščezla vremenom. Dopuna boje se radi tačno mesec dana nakon prvog tretmana. Korekcija je obavezna kako bi boja koju smo prvog puta injektovali ostala trajna sledećih 5 godina. Trajna šminka je vrsta tetovaže i isto tako se tretira. Područje koje je popunjeno bojom redovno se premazuje antibiotskom mašću kako ta regija nikada ne bi bila suva. U suprotnom bi došlo do pucanja kože. Ovaj tretman je idealno rešenje za retke, svetle i obrve na kojima fali oblik. Obrve mogu biti popuno popunjene bojom poput tetovaže a takođe i popunjene tankim linijama nalik dlačicama.
Izbor nijanse je veoma bitan pri radu trajne šminke i dobro poznavanje tona klijenta. U suprotnom boja trajne šminke će nakon nekog vremena postati čak i teget ili maslinasto zelena.

Pogledajte kako izgleda iscrtavanje trajne šminke obrva