Select Page

Kako se radi konturisanje lica

Kako se radi konturisanje lica

ako konturisanje nije nova tehnika u šminkanju, masovnu popularnost steklo je tek nedavno zajedno sa porastom popularnosti različitih domaćih i inostranih beauty blogerki tako da je neophodno da savladate konturisanje za početnike. Pravilno iscrtane konture lica obezbediće vam jasnije izražene jagodice, uži nos i, uopšte, tanju formu lica. Ipak, popularnost konturisanja nipošto ne znači i da ga je jednostavno savladati, stoga vam donosimo četiri osnovna koraka pomoću kojih ćete lako naučiti neke osnove.Iako na tržištu sada već postoji mnoštvo proizvoda napravljenih isključivo u svrhu konturisanja, senke i jasnije crte lica možete kreirati i pomoću običnog pudera koji je za nijansu ili dve tamniji od vašeg tena. Ono što je najvažnije je da puder u sebi nema šljokica i drugih svetlucavih elemenata.

Umesto da lice konturišete uspomoć gotovih tutorijala i šablona, radije se vodite oblikom vašeg lica i strukturom kostiju, kako biste najlakše utvrdili gde tačno treba da osenčite lice. Najjednostavniji način da ustanovite koje delove treba da naglasite jeste da obraze uvučete i konture nanesete tačno ispod malih rupa koje se na taj način stvaraju.

 

Kako se radi konturisanje lica i koje četkice koristiti? 

Za konturisanje možete koristiti uglaste, ali i pravo sečene četkice. Međutim, oblik četkice zavisi i od vrste proizvoda koji koristite za konturisanje. Ukoliko upotrebljavate kremasti puder, najbolje će vam koristiti ravna četkica sa sintetičkim dlakama. S druge strane, praškaste proizvode bolje ćete naneti mekom uglastom četkicom napravljenom od prirodnih dlaka.

Kada je o konturisanju dobro nam je poznato da u poslednje vreme ima široku primenu. Medjutim kada devojke konturisu lice obično prave neke učestale koje jako utiču na kvalitet konturisanja.Konturisanje ne podrazumeva crtanje bilo kakvih linija. Suština je u uvlačenju obraza i kružnom nanošenju mat bronzera koji kreira senku u udubljenjima koja su na taj način nastala.

Licu ne treba pristupati kao slikarskom platnu i nanositi čitave površine hajlajtera na čelo ili obraze radi postizanja sjajnog efekta. Dovoljno je samo malo ovog proizvoda na obrazima, nosu i bradi.

Generalno devojke koriste tečne pudere tokom konturisanja, dok treba koristiti pudere sa mat teksturom jer ih je lakše blendirati. Takodje konturisanje je najviše vidljivo tokom rada sa tamnim linijama ali i u tome često greše. Ne treba preterivati jer je suština u uvlačenju obraza i kružnom nanošenju mat bronzera koji kreira senku u udubljenjima koja su na taj način nastala. I još jedna greška koja se često dešava kod konturisanja je nanošenje previše hajlajtera. Dovoljno je naneti samo malo hajlajtera na obrzima, nosu i bradi.

 

 

Kliknite

sminka gif