Select Page

Kako se našminkati za matursko veče

Kako se našminkati za matursko veče

Matursko veče se generalno nikad ne briše iz sećanja ljudi do kraja života i zbog toga se treba potruditi da te večeri zablistate. Šminka, garderoba i frizura su elementi koji vam u tome mogu pomoći. Sve te elemente prilagodjavajte svojim crtama lica i gradje tela. Najefektnija je šminka i zbog toga prilagodite uz boju vaših očiju vodeći računa da se slaže i sa modnom kombinacijom. Ako imate braon oči, one su veoma prilagodljive jer im pristaju skoro sve boje. Uvek krenite od nijansi u boji vaših očiju, pa prema tome braon očima odgovara braon senka, ljubičaste nijanse i sive senke. Plave devojke prirodno izgledaju nežnije pa se plavušama sa plavim očima preporučuje nežnija varijanta šminke sa belom senkom koja će biti dominantna kao i neki karmin u nežnijoj nijansi.

Kako se našminkati za matursko veče prema boji očiju? 

Zelene oči imaju tu prednost jer upotrebom ajlajnera ih možete dovesti do savršenstva. Zelenim očima stoje blaže senke i veoma tamni karmini. Lagani karmin samo pomaže da utisak i dalje bude na očima. Bojama sličnim očima zaokružujemo oko i tako naglašavamo lepu boju očiju. Pronadjite sebe medju ovim kombinacijama i zablistajte na maturskoj večeri u vašem stilu. Budite prepoznatljivi jer je to prava prilika za tako nešto.

Karakteristika je da imate krupne ili sitne oči jer nisu oblik već se smatra karakteristikom jer može da krasi vaše oči. Važno je koristiti svetle boje jer one vizuelno šire oči. Ako imate sitne oči ne nanosite ajlajner na donji kapak jer će to oči učiniti manjim. Za unutrašnji deo koristite belu ili bež olovku koja je osnovna podloga za svaku dalju varijantu šminkanja. Za gornji kapak možete koristiti olovku ili ajlajner tako što ćete je nanositi na uglove očiju kako biste produžili niju kraja kapka.

Pogledajte kako izgleda glamurozna šminka

IMG_9330