Select Page

Kako se nanosi ricinusovo ulje

Kako se nanosi ricinusovo ulje

Kako se nanosi ricinusovo ulje?

 Najbolju negu samoj kosi pružićete korišćenjem ulja koja imaju najveći efekat. Neka ulja su po svojim sastojcima toksična medjutim odredjenom procedurom otklanjaju se toksini i može se koristiti za negu. Sigurno ste čuli dosta toga o ricinusovom ulju ali ne znate kakvu vrstu nege možete pružiti ukoliko to ulje koristite. Poznato ricinusovo ulje se dobija iz bilje ricinus koja je jođ poznata kao krlja ili morska kudelja. Ova biljka spada u red najotrovnijih biljaka i razlikuje se po hemijskom sastavu. Zbog lektina i estra biljka ricinus je toksična.

 Najtoksičnijekodovebiljkejesemeljuske. Semejeglatko, šareno, sličnopasuljuIsadržitoksičnumaterijuricinkojamožeizazvatifatalenposlediceukolikogakonzumirate. Obrada semenki se radi tako što posebnim procesima dobija ulje bogato vitaminom E.

Ricinusovo ulje sadrži Omega 9 masne kiseline koje hrane vlasi iznutra I vraćaju joj prirodnu vlažnost. Preporučuje se da koristite hladno ricinusovo ulje zato što je ono najkvalitetnije. Ricinusovo ulje privlači vodu iz vazduha I stvara film oko dlake I time sprečava gubitak vode iz kose. Taj film ima tendenciju da privuče druge prljavštine iz vazduha I zbog toga koristite ulje pre pranja kose. Pored toga što se koristi u nezi dlake koristi u rešavanju problema sa kožom. Ima antivirusna I antibakterijska svojstva.

Ukoliko vaša kosa nije oštećena, a želite samo da poboljšate njen rast, onda ricinusovo ulje nanosite samo na teme i mali deo vlasišta. Dakle, ne na celu dužinu kose. Kada ga utrljavate u teme, vrlo je važno da to radite laganom masažom, jagodicama prstiju. Time se podstiče cirkulacija i pore bolje upijaju ulje (pošto je kosa prethodno isprana mlakom vodom, pore su se dodatno otvorile. Ako ga nanesete na suvu kosu, ispoljava se njegovo svojstvo emolijenta (zadržava vlagu, odnosno u ovom slučaju, pošto ga nanosite na suvu kosu, zadržava ,,suvoću’’ unutar dlake pa otuda onaj osećaj naelektrisane kose).

 

Saznajte zašto se kosa lomi i opada