Select Page

Zašto se kosa lomi i opada

Zašto se kosa lomi i opada

Zašto se kosa lomi i opada?

Jaka, gusta i dugačka kosa je san mnogih žena i zaista – ništa nije lepše nego videti negovanu kosu i dobru frizuru na dami. Ipak, sve znamo da je to ponekad nemoguća misija – kosa nas ne  “sluša”, ili je previše tanka i krhka, a najgore je ako imate problema sa opadanjem.

Dakle, ukoliko vas muči tanka kosa koja prekomerno opada i lomi se, a na nekim mestima ste čak primetili i ozbiljan nedostatak vlasi, ne očajavajte. Postoji rešenje i nalazi se u vašem frižideru.

Dugačka i jaka kosa je nešto čemu teži svaka žena medjutim imati negovanu kosu zahteva izuzetnu posvećenost i vreme.  Ponekad mislite da vam nega neće mnogo pomoći ukoliko imate dosta oštećene kose ali primenom dobrih preparata možete imati zdravu kosu. Tanka kosa koja se prekomerno lomi i opada estetski ne izgleda dobro tako da na vreme morate da je ojačate. Alopecija koja se definiše kao bolest kože glave je čest problem mnogih žena a može se javiti usled čestog vezivanja kose u visoki rep ili pundju.

Ukoliko kosu tretirate nekim hemijskim sredstvima u želji da ona izgleda lepše nećete uspeti u tome. Negovana kosa se mora hraniti vitaminima i poluvitaminima jer se i sama dlaka sastoji od toga. Unošenjem tih vitamina vraćate vašoj kosi vitalnost i potrebnu jačinu. Jačina se vraća unošenjem kolagena koji je glavni sastojak mnogih preparata.

Kolagen i elastin se nalaze u drugom sloju kože i oni najviše utiču na kvalitet vaše dlake. Prilikom nedostatka toga dolazi do prekomerne lomljivosti. Ukoliko dodje do opadanja kose u prekomernoj količini uzrok može biti genetski ili loša ishrana.

Saznajte kako da vam kosa izgleda gušće