Select Page

Kako se nanosi gel za obrve

Kako se nanosi gel za obrve

 

Kako se nanosi gel za obrve? Ono što vam pruža apsolutnu preciznost i oštrije iscrtavanje obrva jeste olovka za obrve koja je najpopularnija jer je najlakša za upotrebu. Iscrtavanjem dlačica i pravljenjem kratkih poteza pružiće vam najprirodniji efekat. Nikada nemojte popunjavati toliko obrve da izgleda kao da ste ih istetovirale. Pravljenjem laganijih poteza ostavljate blagi trag pogotovo u unutrašnjim delovima obrva. Gel za obrve će vam pomoći da oblik obrva i začešljane dlačice održi postojanim u obliku u kojem ste ih oblikovali. Gel postoji u providnoj varijanti i služi samo za ućvršćivanje i smeštanje dlačica na mesto. Postoji i gel u boji i izgleda kao maskara i takvom četkicom se nanosi i na obrve. Daće prirodan izgled obrva ujedno ih učvrstiti ali nije preporučljiv za situacije kada vam treba precizno oblikovanje i popunjavanje.

Senke za obrve se zapravo ništa preterano ne razlikuju od senki za oči, pa možete i njih da koristite, ali je bitno da pogodite nijansu koja je jednaka prirodnoj boji vaših obrva. Pomenuti setovi senki za popunjavanje obrva obično sadrže dve nijanse senki – tamniju za luk obrva i svetliju za deo obrva ka nosu. Pored senki tu obično bude i providni gel koji se nanosi pre senki. Senke su najbolji izbor kada želite potpuno prirodan izgled obrva. Nanose se koso sečenom tvrđom četkicom jer tako dobijate najbolju mogućnost kontrole poteza i intenziteta boje.
Vosak za obrve – Ako želite dugotrajnu vodootpornu boju na obrvama, vosak je najbolji izbor. Koriste se za popunjavanje praznina u obrvama i postizanje savršenog oblika. Uz njih obično ide prah u boji ili senka.

Saznajte kako možete imati duge i guste trepavice