Select Page

KAKO SE LEČE GLJIVICE NA NOKTIMA - uporno opoljenje stopala ili šaka

Kako se leče gljivice na noktima?

Kako se leče gljivice na noktima kada su vrlo uporne i teško ih je lečiti? Infekcija obično počinje kao bela ili žuta mrlja ispod vrha nokta. Kako se gljivice šire dublje u nokat, to može uzrokovati zadebljanje, diskoloracije i pucanje nokta – estetski neprivlačan i potencijalno bolan problem.Onihomikoza zahvata oko 10% stanovništva. Mikoza nokta najčešće se javlja kod starijih osoba, pretežito muškaraca te kod osoba koje pate od loše cirkulacije. Gljivice na noktima nogu pojavljuju se gotovo 10 puta češće nego gljivice na noktima ruku. Nokti postaju tamni, bez sjaja i vrlo krhki ili isprekidani, mogu se početi listati i imati neugodan miris. Ako primetite malene bele ili žute mrlje ispod nokta, to može biti znak početka infekcije i trebali biste odmah posetiti svog lekara.Onihomikoza odnosno mikoza nokta dijagnostikuje se na osnovu izgleda i laboratorijskih nalaza. Nelečenja onihomikoza dovodi do komplikacija sa posledicom bolova pri hodanju te predstavlja stalni izvor zaraze. Mikoza nokta uglavnom je česta i recidivirajuća pojava. Najveći problem lečenja je nedovoljno prodiranje antimikotičkih sredstava u zaražene slojeve nokta.

Ulje čajevca ima antiseptička i fungicidna svojstva i jedno je od najdelotvornijih prirodnih sredstava protiv gljivica na noktima. Ovo ulje takođe se koristi i za druge kožne infekcije. Ako bolujete od gljivica na noktima, utrljajte čajevac direktno na zahvaćeno područje i ostavite tako deset minuta. Nakon toga, upotrijebite četkicu za zube (onu koju ne nameravate vise koristiti) i nežno trljajte zahvaćeni nokat. Pre nanošenja ulja, možete ga razrijediti s jednakom količinom maslinovog ulja ili ulja timijana. Ovaj lek daje odlične rezultate, posebno na početku infekcije.

Ulje divljeg origana ima antiseptičko, antibakterijsko, antiparazitno, antivirusno i antifungalno delovanje. Ovo je jedno od najdelotvornijih ulja protiv gljivičnih infekcija, a primenjuje se tako da pomešate dvije kapi ulja divljeg origana s jednom kašikicom čistog maslinovog ulja. Potrebno je naneti na nokat jednom dnevno tokom tri nedelje.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR

kontraindikacije za japansko iscrtavanje

POGLEDAJTE VIŠE O PRIMENI LIMFNE DRENAŽE

primena limfne drenaže