Select Page

KAKO SE KORISTI MEZOPEN? - terapija mikroiglicama

Kako se koristi mezopen

Kako se koristi mezopen? Mezopen je terapija mikroiglicama je vrlo efikasna nehirurška metoda za ublažavanje bora i ožiljaka, skoro bez kontraindikacija i bilo kakvih komplikacija. Osmišljena je za podmlađivanje kože prirodnim putem računajući na prirodni potencijal kože da se obnavlja nakon povrede. Tretmanima sa mikroiglicama podstičemo kožu da se regeneriše i poveća sopstvenu proizvodnju kolagena, čime postižemo svežiji izgled.

     • Svi pacijenti su tretirani sa potpuno sterilnim modulima za jednu upotrebu.
     • Nakon pažljivog čišćenja lica vršimo peeling kože. nakon toga sledi tretman mikrodermoabrazije, ukoliko želimo pospešiti strukturu kože.
     • Kožu pripremamo sa anestetičkom kremom nakon čega određenom metodom unosimo koktel supstanci u kožu. Nakon Mezopen terapije koža je vrlo pogodna za dodatno i intenzivno upijanje supstanci pa se ona dodatno pospešuje ultrazvukom.
     • Nakon tretmana stavljamo masku za lice koja umiruje kožu i hladan čekić. Tretman se završava nanošenjem kreme. 
     • Preporučuje se 4-6 tretmana u ciklusima od 2-3 nedelje.

Mezopen je električna olovka sa mnoštvom iglica na vrhu, koje povređuju kožu u tačno definisanim uslovima, mikropovredama teraju kožu da zarasta stvarajući novu kožu. Dubina mikroiglica koja se koristi u tretmanu definisana je za svaki deo lica, ali i dubinom promena koje se tretiraju. Ukoliko se tretman radi preventivno, za stimulaciju kože i aplikovanje hranljivih supstanci, koristi se minimalna dužina iglica, tretman je gotovo bezbolan, najčešće se opisuje kao fino grebuckanje. Ukoliko tretiramo duboke bore, podešavamo veću dubinu prodiranja iglica, pa je nekada potrebno raditi tretman sa anestetik kremom.

Mikroiglice prave vertikalne ubode i stvaraju površinsko oštećenje kože. Koža kao i pri svakoj drugoj povredi, pokreće mehanizme zarastanja rane. To se dešava proliferacijom kolagena u fibroblastima. Budući da kolagenim vlaknima i kapilarama treba vremena da se formiraju, preporučuje se strpljenje. Za prve rezultate tretmane potrebno je izdvojiti najmanje 3 nedelje, a sazrevanje nove mlade kože traje i do 2 godine nakon tretmana.

Mezopen preporučujemo  za:

 • ublažavanje i smanjenje bora
 • ublažavanje raznih ožiljaka (akne, operacija, opekotine…)
 • podmlađivanje i zatezanje kože
 • apsorpciju vitamina, hijalurona i ostalih aktivnih supstanci
 • ublažavanje strija

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR

POGLEDAJTE VIŠE O MIKROPIGMENTACIJI SKALPA

mikropigmentacija skalpa