Select Page

Kako savršeno opeglati kosu

Kako savršeno opeglati kosu

Besprekorno ravna i uredna kosa , veoma retko je delo i dar prirode i uglavnom iziskuje niz različitih oblika nege, tretiranja i tretmana.
Različiti oblici nege, tretiranja i tretmana za besprekorno ravnu i urednu kosu. Ako već želite da vam kosa bude sjajna i savršena onda kao rešenje za odredjenu priliku može da vam posluži peglanje kose. Pre nego što počnete sa peglanjem kose morate da znate nekoliko stvari.

Kako savršeno opeglati kosu i kako negovati kosu? 

Pre svega, nestručnim i neadekvatnim načinom peglanja kose ili neadekvatnim izborom prese, možete rizikovati da znatno i veoma drastično i trajno oštetite kvalitet kose.To može rezultirati time, da za veoma kratko vreme, budete suočeni sa nemogućnošću da na bilo koji način regenerišete zdravlje i kvalitet kose, sem na način da se ošišate.Kako bi ste to sprečili, pre svega, napravite dobar izbor prese i obezbedite preparate koji su namenjeni za dodatnu negu kose koja je izložena peglanju.
Kada je reč o proverenim modelima presa, odlučite se za one koje imaju keramički obloženu površinu za peglanje, jer na taj način, smanjićete rizik od gorenja i uništavanja kose. Takođe, obratite pažnju da presa koju koristite ima nivelator toplote i temperatutu podesite prema kvalitetu svoje kose. Idealnu temperaturu ustanovićete po lakoći i učinku poteza peglanja. Ukoliko je vaša kosa izrazito nežna i osetljiva, to znači da ne morate koristiti maksimalnu temperaturu, dok je kod otpornijih i jačih vlasi poželjno tu temperaturu pojačati.

 

Pogledajte šta možete uraditi sa kosom srednje dužine