Select Page

Šta uraditi sa kosom srednje dužine

Šta uraditi sa kosom srednje dužine

Mnoge žene su očajne kada je u pitanju tanka i retka kosa jer imaju poteškoća oko stilizovanja. Tanka kosa ima svoje negativne osobine i to se održava u vidu slepljenosti, n edostatka volumena i brzo cvetanje krajeva dlake. Sama po sebi dlaka nije elastična i brzo cvetanje krajeva se posebno javlja kod tanke dlake. Osim tapiranja i feniranja moguće je i tankoj iretkoj kosi omogućiti elastičnost i volumen a to možete postići odgovarajuća frizura.
Prosečni prečnik tanke kose je svega jedna petina prečnika kose regularnog kvaliteta i zato je volumen slabije izražen. Na raspolaganju vam je široka ponuda frizura koje vam mogu promeniti celokupni izgled. Prvo krenite od šišanja. Glavno pravilo koje treba da poštujete za retku kosu je da je najbolje za vas frizure srednje dužine. Paž i piksi frizure su idealne za kose srednje dužine.

Šta uraditi sa kosom srednje dužine i koje su forme frizura najbolje? 

Ako baš želite da imate dugu ravnu kosu stepenasto ošišana kosa je najbolje rešenje. Napravite i kovrdžavu kosu jer su kovrdže savršeno oružje za veću bujnost kose. Možete povećati volumen kose i četkanjem krajeva kose ka spolja okruglom četkom. Lokne se preporučuju jer kosi daju dodatnu bujnost.
Asimetrična stepenasta ravna kosa je pravi izbor za dame sa slabom kosom koje imaju okruglo lice. Kokosovo ulje se od davnina koristilo u Indiji za negu kose . Razni preparati su se pravili od biljaka pomešanih sa kokosovim uljem, da spreče opadanje kose. Jedan takav preparat možete sami da napravite, tako što ćete kuvati lišće žalfije u kokosovom ulju. Ova mešavina se može naneti na skalp radi poboljšanja zdrave kose, a njena redovna upotreba sprečava opadanje. Ali opadanje možete sprečiti upotrebom kokosovog ulja.

Šta uraditi sa kosom srednje dužine i koja se nega preporučuje?

Mešavina kokosovog ulja sa vodom limete takođe pomaže kod gubitka kose, kao i mešavina kokosovog ulja i ogrozda. Kuvajte ogrozd u kokosovom ulju, a onda nanesite tu mešavinu na kosu. Nakon dobre nege sledi dobro stilizovanje.
Oštećenja kose: Upotreba kokosovog ulja na kosi pomaže da se smanji gubitak proteina, kako kod oštećene, tako i kod neoštećene kose. Kokosovo ulje je bogato lauričnom kiselinom, koja ima visok afinitet ka proteinu u kosi, pa lako prodire unutar vlasi, zahvaljujući svojoj maloj molekularnoj težini. Može se koristiti i pre i posle pranja kose.
Upotreba kokosovog ulja na glavi i skalpu ima rashlađujuć efekat, te pomaže ukoliko vam izgori glava na suncu.

Imaćete dugu i gustu kosu sa kojom ćete moći da napravite bilo koju frizuru OVDE