Select Page

Kako savršeno ispeglati kosu

Kako savršeno ispeglati kosu

 

Kako savršeno ispeglati kosu? 

U zavisnosti od kvaliteta i prirodnog oblika vaše kose, u velikoj meri zavisi i lakoća njenog oblikovanja i postizanja željene frizure.Besprekorno ravna i uredna kosa , veoma retko je delo i dar prirode i uglavnom iziskuje niz različitih oblika nege, tretiranja i tretmana.Kada je reč o peglanju kose, kao jednom od metoda za njeno oblikovanje, ono što se može sa sigurnošću reći, jeste da je to jedan od najbržih i najpraktičnijih načina koji vas vode do ravne kose.Ali uprkos tome, važno je da se upoznate sa brojnim važnim činjenicama.

Pre svega, nestručnim i neadekvatnim načinom peglanja kose ili neadekvatnim izborom prese, možete rizikovati da znatno i veoma drastično i trajno oštetite kvalitet kose.To može rezultirati time, da za veoma kratko vreme, budete suočeni sa nemogućnošću da na bilo koji način regenerišete zdravlje i kvalitet kose, sem na način da se ošišate.Kako bi ste to sprečili, pre svega, napravite dobar izbor prese i obezbedite preparate koji su namenjeni za dodatnu negu kose koja je izložena peglanju.

 

Kako savršeno ispeglati kosu i koji je najbolji način?

Najbolji način da izaberete presu, jeste da se odlučite za neki od modela prstižnih svetskih proizvođača. Nemojte kupovati prese sumnjivog porekla niti dozvoliti da na njihov odabir utiče niska cena. Time, mogli bi ste platiti nemerljivo veću cenu, tako što ćete uništiti kosu.

Kada je reč o proverenim modelima presa, odlučite se za one koje imaju keramički obloženu površinu za peglanje, jer na taj način, smanjićete rizik od gorenja i uništavanja kose. Takođe, obratite pažnju da presa koju koristite ima nivelator toplote i temperatutu podesite prema kvalitetu svoje kose. Idealnu temperaturu ustanovićete po lakoći i učinku poteza peglanja. Ukoliko je vaša kosa izrazito nežna i osetljiva, to znači da ne morate koristiti maksimalnu temperaturu, dok je kod otpornijih i jačih vlasi poželjno tu temperaturu pojačati.

Kod izbora preparata, važno je obratiti pažnju na one kod kojih je na samoj ambalaži naznačeno da su namenjeni za zaštitu od toplote. Takvi preparati, nanose se na suvu kosu i to neposredno pre započinjanja procesa peglanja. Na taj način, kosi dodajete podršku njenoj prirodnoj otpornosti na toplotu i smanjujete osetljivost, a samim tim i posledice izlaganja visokoj temperaturi.Kada ste odabrali odgovarajuću presu i pripremili odgovarajući preparat.

Postoji jedan i najbolji način da i Vi imate uvek besprekornu kosu pre svega negovanu i kvalitetnu a to možete samo OVDE

 

Ppgledajte šta je neophodno da bi vaš izgled bio savršen

IMG_92712