Select Page

Kako sakriti bore šminkom

Kako sakriti bore šminkom

Kako starite, tako i koža stari i to se najviše ogleda u prirodnom opuštanju i gubitku masnoće iz lica. Linije oko očiju koje se pojavljuju su nastale zbog osmeha ali i starosnog doba. I bore se mogu sakriti ako dobro znate da koristite šminku. Uvek podjite od toga da je manje više i trudite se da ovladate jednostavnošću. Mnoge žene greše što pokušavaju da sakriju bore debelim slojem podloge i pudera. Ali ako stavite manje šminke bolje ćete sakriti vaše bore. Ukoliko na lice stavite dosta podloge, to će vam dodatno istaći bore što svakako ne želite. Umesto podloge, nanesite hiratantnu kremu. Tonirane kreme po svojoj teksturi imaju blažu pokrivenost i na taj način vam se neće uvući u bore. Šminka ima veoma važnu ulogu u vizuelnom prikrivanju bora te tako uvek imajte neku senku na očima. Kada šminkom istknete oči onda će one doći do izražaja.

Kako sakriti bore šminkom i zbog čega se javljaju?

Bore se javljaju i kao posledica ne kvalitetne nege. Briga o koži mora da ima svoj kontinuitet kako bi bila u odličnom stanju. Koža koja je uvek negovana, mnogo bolje upija svaki preparat koji nanesete prema tipu vaše kože. Pored čišćenja i hidriranja vašeg lice svake večeri, trebalo bi jednom nedeljno da radite piling lica. Trebalo bi i da povratite svojstva koja je vaša koža izgubila sa antioksidansima, kao što je krema sa vitaminom C ili sa vitaminskim serumima. Preporučuju se i proizvodi sa vitaminom A kao nezamenljive u borbi sa borama. Mnogi eksperti se slažu da će ti proizvodi podmladiti vašu kožu.

Kako sakriti bore šminkom i koji još načini postoje?

Ako preterate sa šminkom, ona vas može učiniti starijom. Umesto jakog ajlajnera ka kapcima i na unutrašnjem delu oka, koristite svetlije nijanse. Kada korigujete šminku, trudite se da korigujete i nanošenje pudera. Umesto stavljanja pudera na celo lice, stavite samo na nos i bradu. Čak i frizurom možete prikriti bore na čelu, puštanjem šiški koje trebaju biti prilagodjene obliku vašeg lica. Jer ako preterate sa dužinom, lice vam se može vizuelno smanjiti.
Sigurno ste čuli za korektore koji u šminkanju imaju veliku ulogu. Korišćenjem samo jačeg korektora uspećete da prekrijete bore.
Iluminatori sadrže sličnu formulu kao korektori, i za par nijansi su svetliji od vaše kože. Nanesite nekoliko tačaka na delove lica koje želite da podignete i zatim ih utapkajte. Pogledajte se i videćete kako izgledate nekoliko godina mlađe.

Većina ljudi koja je bila na našim tretmanima uspela je da se reši bora a ako želite da i Vi imate lice bez bora to možete OVDE

 

Pogledajte kako izgleda šminka 60 - ih godina

DSCN5807

Pogledajte kako izgleda šminka za veče

DSCN5544