Select Page

Kako povećati nos bez operacije

Kako povećati nos bez operacije

Kako povećati nos bez operacije?

Dobro je poznato da žene šminkom žele da  postignu idealan oblik lica. Što je u suštini i poena samog šminkanja, od lepog učiniti lepšim. Operacija oblikovanja nosa, košta mnogo i prilično je teška operacija, a i period  oporavka traje dugo.

Odličan način za korigovananje nosa je svakako konturisanje šminkom. Tamnije nijanse nam pomažu da suzimo nos kao i da skatimo samu dužinu nosa, dok nam svetlije nijanse pomažu da naglasimo ili proširimo kako širinu tako i samu dužinu. Podlogu za šminku tamnije nijanse nanesite na vrh nosa i stvorićete osenčenje zahvaljujući kom će nos izgledati manji. Dobro razmažite tamniju podlogu kako ne biste dobili oštru liniju prelaza između dve nijanse. Nakon kremastog konturisanja potrebno je da fiksirate predhodno nanešenu podlogu i to u istim nijansama kao sa kremastim konturisanjem.  

Kako smanjiti nos bez operacije i kojim postupkom?

Na sredinu nosa nanesite podlogu svetlije nijanse, a tamnijom osenčite njegove bočne strane. Takođe je neophodno da dobro razmažete podloge kako bi im se nijanse stopile, preko nanesite odgovarajući puder u prahu i na kraj nosa dodati hajlajter kako bi naglasili sam kraj nosa. Ono što je zabranjeno u korigovanju to su svakako ostre ivice, koje nikako ne smeju da budu prisutne na licu kao ni na samom nosu. Tako da nos ne sme izledati kao da je nacrtav, već nijanse moraju da se utapaju jedna u drugu, tačnije mora biti savršeno izblendovan kako se ne bi videla linija gde smo konturisali.

Na nos naneti tečni puder koji odgovara boji tena lica, zatim sa minimum de nijanse  svetlijim korektorom povući liniju duž nosa, sa mekanim sundjerom ili četkicom utapkati korektor. Zatim  kamenim puderom fiksirati tečni puder i korektor i to tako sto svetliji kameni puder stavljamo na unutrašnji deo nosa dok na ivice nosa stavljamo tamniji kameni puder. Tim smo idealno priremili nos sa konturisanje. Zatim na spoljašnje ivice nosa staviti mat bronzer, dok na unutrašnji deo nosa stavljamo mat hajlajter. Ako želite da sam nos izgleda još lepše i svežije na sam kraj nosa dodajemo sedefasti hajlajter.  

 

 

Pogledajte kako izgleda modna šminka i fotografija