Select Page

Kako postići glamurozan izgled šminkom?

Kako postići glamurozan izgled šminkom?

Tinejdžerke, kada krenu u svet šminkanja, smele su i mogu sebi dopustiti svakakva eksperimentiranja sa šminkom na licu, a za neke specijalne prilike još i više. S godinama pak gliter valja dozirati, ali niko ga se ne bi trebao odreći. Olovka s gliterom u svetlim tonovima u trenutku će postići da vaše oči dobiju glamurozan izgled. Za još jači efekat, pojačajte rubove srebrnom ili zlatnom senkom. Sasvim sigurno nećete pogrešiti ako nanesete dve svetlucave nijanse istovremeno, samo se držite pravila da ne odudaraju previše. Nijanse neka odgovaraju vašem tonu kože, kao što je boja šampanjca, bronze i bakra posipanih preko kapaka i obraza.

Žene u tridesetim godinama bi trebalo da se  drže  jednog tona glitera. Odaberite omiljenu svetlucavu nijansu i odlučite se za jedan deo lica ili tela na koji ćete ga naneti. To mogu biti oči, lice, a ako ste ponosni na svoje bicepse i negovana ramena, možete dodati gliter na ta mesta. Za žene u četrdesetim se preporučuje da svetlucavim prahom osveže lice. Osvežite lice tečnim sjajnim puderom (highlighterom) preko obraza pre nanošenja rumenila. Otvorite oči tako što ćete srebrnu ili zlatnu senku naneti ispod obrva. Zatim na kapke nanesite neutralne ili zemljane tonove.

Ako ste žena u pedesetim godinama, izaberite nežne, treperave nijanse. Nanesite svetlucavi sjaj na usne umesto ruža. Usne će vam biti punije i dobiti glamurozan izgled. Ako ste svetlije puti, idite za svetlijim tonovima, no tamnopute dame mogu se odvažiti i na hit boju metalik šljive. Ostatak make-upa neka bude mat. Svaka žena za specijalne prilike često poželi glamurozan izgled koji se može lako transformisati iz dnevnog u večernji. U takvim prilikama, za dan  nanesite svetlucavu senku na kapke. Za rad u kancelariji nikako nemojte dodavati još i sjajni ajlajner. Metalik senku u prahu pomešajte s kapljicom vode kako bi se bolje rasporedila i ostala na licu celog dana.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR

kontraindikacije za japansko iscrtavanje

POGLEDAJTE VIŠE O PLAZMA PENU

plazma pen