+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Kako početi sa zdravom ishranom

Kako početi sa zdravom ishranom

Kako početi sa zdravom ishranom? 

Za ljudski organizam, zdravlje i izgled šećer je veoma štetan i mnogi smatraju da je šećer neophodan tokom ishrane i da ga je nemoguće izbaciti. Medjutim postoji ishrana bez veštačkih šećera i organizmu je potrebno svega desetak dana da se navikne na novi način bez šećera. Ukoliko ste stalno pod stresom potreba za slatkišima je veća nego inače i tokom takvog stanja jedino vam može pomoći samokontrola. Izbegavajte slatkiše ali unosite masti jer regulišu nivo šećera u organizmu i stvaraju osećaj sitosti utiču na smanjenje apetita i prave balans u organizmu i sve to možete postići korišćenjem nezasićenih masti.
Kada nemate dobar san, osećate se umorno i energija vam je na veoma niskom nivou i u tim trenucima najviše treba da izbegavate upotrebu šečera. Često ljudi nesvesno kroz svoju svakodnevicu unose šećer i to preko sokova i gaziranih pića tako da ukoliko težite zdravoj ishrani morate izbaciti upotrebu tih proizvoda. Verovatno sam se dešava i da ne možete da stignete da jedete i da imate kvalitetan obrok. Tada umesto da pribegavate grickalicama i brzoj hrani, na vreme ponesite zdravu užinu kao što je suvo voće, sušeno meso, orasi ili dvopek.
Protein će vam utoliti glad i nećete imati potrebu da dodatno unosite slatkiše.Povrće je odlično jer reguliše nivo šećera u našem organizmu i zato treba da ga jedete što više, naročito sada kada počinje proleće i ima ga sve više.

 

Predavanja na kursu za nutricionistu

OVDE