+381607237853 akademija.purity@gmail.com

KAKO ODABRATI ADEKVATAN TRETMAN LICA

Kako odabrati adekvatan tretman lica

U moru tretmana koji postoje u ponudama salona, klijenti često ne znaju da odaberu adekvatan tretman lica koji odgovara njihovom stanju kože. Često se sami, bez prethodne konsultacije, odlučuju za tretman, smatrajući da je on baš za njih, a to često zna da bude pogrešan izbor tretmana za njihovu kožu ili pak dobar izbor tretmana ali pogrešno vreme kada se odlučuju za njega.

U velikoj meri godišnja doba diktiraju pravila kada se koji tretman lica radi, jer dosta tretmana je kontraindikovano sunčevim zracima i jakim UV zračenjem. Kozmetičari su ti koji treba da Vam skrenu pažnju i posavetuju Vas šta je najbolje za Vašu kožu u tom trenutku. Prvo i osnovno što svaki kozmetičar treba da uradi, jeste, da prepozna tip i stanje vaše kože i da spram toga preporuči adekvatan tretman. Tretman lica koji se preporučuje za sve tipove kože i u bilo koje godišnje doba jeste, klasičan higijenski tretman lica.

Klasičan higijenski tretman lica se radi tako što se prvo odredi tip i stanje kože, a zatim se spram toga odrede kozmetički preparati koji će se koristiti u tretmanu. Prvi korak je uklanjanje šminke i ostalih nečistoća sa lica, zatim piling i masaža lica. U toku tretmana se koriste neke od metoda termoprocedura za otvaranje pora. Da li će to biti vapozon, termomaska ili neki komedo gelovi, to će sam kozmetičar na licu mesta odrediti. Nakon toga se radi tehnika komedoekspresije ili takozvano „ceđenje“.

Nakon toga se radi dezinfekcija lica, pa se nanosi maska i na kraju završna krema. Sam tretman traje oko 1h tako da ne oduzima mnogo vremena, a znači mnogo za izgled Vaše kože lica. Ovaj tretman je uglavnom potreban svakoj koži i poželjno ga je raditi jednom mesečno. Takođe tretman koji svima prija jer samo čista koža je negovana koža.

Sa odabirom ovog tretmana nikad nećete pogrešiti i često mislite da Vam je u datom trenutku potreban neki drugi tretman ali zapamtite, tek na čisto odnosno očišćeno lice, možemo da nanosimo preparate i da očekujemo rezultate. Zato je naš savet, uvek prvo odabrati klasičan higijenski tretman lica.

POSTANI I TI PROFESIONALAC ZA NEGU I LEPOTU KOŽE - UPIŠI STUDIJE NA SMERU ESTETIČAR - KOZMETIČAR

adekvatan tretman lica

VIDI OVDE

DERMOSKOPIJA - JEDNOSTAVNA, NEINVAZIVNA, DIJAGNOSTIČKA TEHNIKA

dermatoskopija

VIDI OVDE