Select Page

Kako očuvati plavu boju kose

Kako očuvati plavu boju kose

Dobro je poznato da je plava kosa najnezahvalnija za održavanje. Boja se lako ispire i može doći do nekih neželjenih tonova. Da se to ne bi dešavalo neophodno je da ispratite odredjene korake kako bi vam boja bila postojanija.
Prvo krenite od toga da redje perete kosu. Verovatno vam to zvuči neprihvatljivo ali voda i šampon mogu u velikoj meri da vašu boju učine ispranom. Optimalno perite dva to tri puta nedeljno. Nakon što se ofarbate, sačekajte bar dva dana pre nego što operete kosu. Najbolje je da sačekate što duže možete, barem tri do četiri dana, kako bi vam boja bila što postojanija.

Kako očuvati plavu boju kose i šta koristiti?

Umesto da celu kosu farbate potpuno novom farbom, radije birajte boju koja je za nijansu do dve svetlija od vaše prirodne kose i izvucite pramenove, ili farbajte samo koren.
Frizerski stručnjaci savetuju da farbane plavuše obavezno koriste šampone i balzame za farbanu kosu, kakvih je danas na tržištu zaista mnogo.
Ukoliko se farbate u plavo i planirate da se tokom leta kupate u bazenu, uvek koristite preparate koji će kosu dodatno zaštititi od hlora. Ili nosite kapu za kupanje!

Kako očuvati plavu boju kose i kako dobiti željenu nijansu?

Ako već sami želite da predjete u plavo onda uvek pročitajte uputstvo na farbi za kosu kao i to koliko tonova posvetljuje. Da biste znali koliko će vam farba na prirodan način izvući plavu boju podjite od prirodnih tonova. Ako ste smedji a želite da budete platinasto plavi svakako da nećete samo farbom uspeti da izvučete tako dobru boju. Farbe generalno posvetljuju 2-4 tona a ukoliko želite da dodjete do 10 – og tona onda morate upotrebiti blanš. Plavuše obično imaju žućkast koren zato je važno da izvučete pramenove blajhanjem ili stavljanjem preliva. Tokom farbanja kose u plavo neophodno je da nanošenje farbi količinski bude dovoljno. Važno je da farbu držite najviše 40 minuta i ne kraće od toga.
Ukoliko ste previše tamni onda na potpuno prirodan način nećete moći da predjete u plavo te tako budite spremni na korišćenje blanša. Ako preterate sa nanošenjem plave boje može se desiti da poprimite zeleni pigment.
Najveći problem u svemu ovome vam predstavlja odabir farbe ali i to ne mora da predstavlja veliki problem sada kada vam je to malo bolje predstavljeno.

 

 

Pogledajte kako izgledaju najelegantnije frizure