Select Page

Kako negovati nadogradjenu kosu

Kako negovati nadogradjenu kosu

Nekvalitetni proizvodi za negu kose mogu urušiti izgled tako da je neophodno da znate sve o nezi nadogradjene kose.

Sačekajte 48 sati (dva dana) da biste oprali sa šamponom nadograđenu kosu nakon postavljanja. Razlog zašto je taj što kvašenje nadograđene kose i pranje šamponom neposredno nakon postavljanja može imati negativan uticaj na spojeve nadograđene kose sa vašom prirodnom kosom i učiniti da nadograđena kosa spadne sa prirodne kose.

Pritisnite spojeve prirodne kose sa nadograđenom kosom periodično, time ćete učvrstiti njihov spoj.

Ne preporučuje se da perete kosu često tj. dnevno jer to može smanjiti vek trajanja nadograđene kose, naravno kosa ne treba da vam je prljava i masna, kada perete kosu preporučuje se i da koristite suve šampone, oni imaju blagotvornije delovanje na nadograđenu kosu od redovnih šampona.

Nakon pranja, pustite da se kosa osuši prirodnim putem koliko imate vremena za to. Sušenje kose prirodno umesto korišćenja fena je nešto što frizeri preporučuju za prirodnu kosu, isto važi i za nadograđenu (veštačku) kosu.

Kako negovati nadogradjenu kosu i kako se ophoditi tokom nege?

Kada koristite fen da sušite nadograđenu kosu, koristite što manju temperaturu, preterana toplota može imati negativan uticaj na nadograđenu kosu. Isto važi za upotrebu presa za kosu i ostalih aparata koji vrše tretman kose toplotom.

Redovno češljajte kosu, počnite od korena kose kao što biste to radili sa prirodnom kosom, rasčešljajte prvo taj deo sprečavajući mršenje kose zatim pređite na gornji deo. Pokreti treba da su nežni, cimanje i čupanje može loše uticati na nadograđenu kosu.

Kada spavate, dobro bi bilo da kosu upletete u pletenicu ili napravite punđu. Ukoliko plivate na javnim mestima ili na vašu kosu mogu na bilo koji drugi način doći soli, hemikalije i druge supstance sa negativnim dejstvom po kosu, preporučuje se da operete kosu tako da te materije što pre uklonite.

 

Pogledajte frizure crno - belih filmova