Select Page

Kako negovati kožu algama

Algoterapija lica, vrata i dekoltea

Najveću raznolikost života u morima imaju mikroorganizmi, prilagođeni na život u slanoj vodi. Oko 10 vrsta živi u mililitru okeanske vode. Ovi mikrobi proizvode neobične i još nedovoljno ispitane supstance koriste za proizvodnju kozmetičkih preparata i služe kao:
– Kao izvor vitamina
– Kao antivirusne supstance
– Kao antikoagulansi ( ubrzava cirkulaciju )
– Kao antiparazitske supstance
Za razliku od brojnih i raznovrsnih biljaka na kopnu, morske biljke su isključivo alge ili morske trave. One mogu biti mikroskopske veličine, kao fitoplanktoni, ili veoma velike, kao što su razne morske trave.

Posle žetve alge se suše na suncu ili vazduhu, a zatim se obrađuju na različite načine radi pripreme za upotrebu. Požnjevene morske alge se suše sa specijalnim postupkom strujanja vazduha uz rigoroznu kontrolu temperature i vremena sušenja. Ovim postupkom postiže se kvalitet i omućava odgovarajuće konzerviranje.

Maske od algi se mogu naći u praškastom obliku i služe za održavanje zdravlja kože, kao antioksidansi, za sintezu kolagena, za sprečavanje razgradnje tkiva i pružaju antibakterijsko dejstvo.

Algopreparati predstavljaju, po posebnoj tehnologiji obrade, prečišćenje osušene i usitnjene određene vrste algi. Čestice se aplikuju na kožu pomešane sa morskom vodom ili običnom vodom ili određenim fluidom. Na akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity rađen je tretman nanošenja maske od algi na kožu. Pre samog nanošenja maske koža mora biti očišćenja i to je jedna po pravilu, od poslednjih procedura u toku kozmetičkog tretmana. Najveći broj maski od algi čuva se u obliku čvrstih praškastih smeša koje se neposredno pre primene zamešaju u gustu kašu, obično za jednog klijenta je dovoljno od 10 do 30 grama. Nanosi se špatulom i deluje 20 minuta.

Pogledajte supstance u mezoterapiji

Pogledajte kako izgleda tretman za dehidriranu kožu

Pogledajte kako izgleda tretman za zrelu kožu