+381607237853 akademija.purity@gmail.com

KAKO SE ELIMINIŠE I KAKO NASTAJE CELULIT? - sve o problemu mnogih žena

Kako se eliminiše i kako nastaje celulit?

Pitamo se kako nastaje celulit tek kada već primetimo dosadne masne naslage na svom telu. Nismo ni primetili a on je već tu. Celulit nastaje usled vise faktora kao sto su: nepravilna ishrana, umanjena fizicka aktivnost, hormonski disbalans, genetske predispozicije, pušenje, stres. Pojava celulita znatno je cešća kod žena nego kod muškaraca, što govori da je uticaj hormona veoma bitan i da nastaje usled visokog nivoa hormona estrogena. Poznato je da se teško iskorenjuje jer iziskuje dugotrajan tretman koji zahteva i promenu načina života. Celulit nije samo estetski problem, vec ga treba shvatiti kao bolest koja u naprednoj fazi izaziva bolove na dodir mesta zahvaćenog celulitom. Kasnije može dovesti do ozbiljnih problema sa cirkulacijom i opterećenja zglobova.
 
 Kako nastaje celulit i kako se eliminiše?
Naučna istrazivanja pokazuju da uspešna borba protiv celulita, leži u pravilnom načinu ishrane i fizičkoj aktivnosti. Kada je ishrana u pitanju, organizmu je potrebno uneti u organizam što više tečnosti kako bi se ubrzala razmena materija i izbacivanje toksina. Najbolje je piti izvorsku vodu i biljne čajeve koji ubrzavaju cirkulaciju i detoksikaciju organizma. Za lečenje celulita najboli efekat imaju čajevi od koprive, zeleni čaj. Za izbacivanje stetnih materija iz organizma povecati unos namirnica bogatih vitaminom C (kivi,paprika,limun ), namirnice bogate kalijumom (banane,breskve,grašak,orasi, badem), i sumporom piletina, riba, ananas je takodje dobar prirodni lek protiv celulita jer je prirodni diuretik i i antioksidans. Soja i sojini proizvodi su takodje dobri u borbri protiv celulita.
U borbi protiv celulita važno je izbegavati: masnu hranu bogatu holesterolom, slatkiše, beli hleb, alkohol, cigarete, kafu, gazirana pića, konzerviranu hranu. Vazno je znati da prekomeran unos soli, zadržava vodu u organizmu, zato hranu ne soliti vise nego sto je potrebno. Ili može se koristiti morska so. 

POGLEDAJTE VIŠE O PRAVILNOJ NEZI DEKOLTEA

pravilna nega dekoltea

OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O CERVIKALNOM SINDROMU

šta je cervikalni sindrom

OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O PRIPREMI KOŽE ZA LETO

priprema kože za leto

OVDE