Select Page

Kako našminkati oči da izgledaju zavodljivo

Kako našminkati oči da izgledaju zavodljivo

Kod smokey eyes tehnike šminkanja sama šminka je usredsredjena na oči, preovladjuju crni, ,tamno i svetlo sivi tonovi. Kada oči dodju u prvi plan usne ostaju nešto bledje ili našminkane neutralnijim tonovima.
Uvek se kreće od podloge a nakon toga sledi senčenje spoljnih uglova očiju. Crna senka se nanosi na spoljni ugao oka a istom nijansom možete preći ispod oka do polovine kapka. Senčanjem ka svetlijim nijansama je važan korak jer na taj način se boje mogu stapati. Vrlo je važno da ne postoji prelaz i možete koristiti obrnutu tehniku crno ka belom da bi ta jaka crena boja bila ublažena.
Unutrašnje uglova oka obojite u najsvetliju nijansu iz palete dok deo ispod obrva predjite najsvetlijom senkom za oči. Konačni izgled će vam dati maskara koja će vam dodatno istaknuti oči. Sa šminkom Smokey eyes možete kreirate lik misteriozne žene, da izgledate zavodljivo i seksi.

Kako da našminkate oči da izgledaju zavodljivo i kojim se tehnikama treba služiti?

Smokey eyes šminku možete koristiti preko dana a i uveče. Razlika je samo u izboru odgovarajućih boja. Za dnevnu varijantu smokey eyes savršene su tople pastelne, maslinove i zlatne nijanse. Za vecčernju varijantu najbolje je pridržavati se hladnih boja – crna, siva, braon.Stil smokey eyes- senka u kombinaciji sa eyeliner-om. U procesu šminkanja primenjuje se maskara na trepacice u nekoliko slojeva, a prelazi između različitih nijansi senke prave se „glatko“, polako, nijansa preko nijanse, da se stapaju. Ovaj make- up ne oduzima puno vremena.Šminka za oči Smokey eyes pogodna je skoro za sve žene, bez obzira na uzrast. Nju mogu koristiti kako plavuše tako i brinete.
Smokey eye je jedna od najpopularnijih tehnika šminkanja – uvek je aktuelna i odlično pristaje svakom obliku oka.
Uz svetlije nijanse može se nositi u dnevnim varijantama, a kao rođena je za večernji izgled ukoliko upotrebite tamnije boje.

 

Pogledajte kako se rade specijalni efekti